Monika Obrtalová Futbal

Remíza sa od Urpínom zrodila o ťažkom boji

Slovan v role favorita ukázal už v prvom polčase, že si na Duklu trúfa, aj na trojbodový zisk. Najväčším nepriateľom sa mu stala defenzíva domácich, v ktorej vyčnievali obaja stopéri, Poljovka a najmä Gyömbér.

Jeho súboje s Peltierom prinášali najviac vzruchu, boli na ostrie noža a často len detaily rozhodovali kto z z koho. A keďže prvý polčas sa hral bez gólov, viac žiarila opora Dukly. Slovan sa snažil presadiť v ideálnom počasí hlavne kombinačne, obyčajne prihrávkami nakrátko a už v 3. min pohrozil.

Peltier bol na pozične výborného Belica prikrátky, vyťažil len roh a aj on mohol rozmýšľať ako sa presadiť. Dukla výborne zhusťovala defenzívny priestor a súpera do zakončenia takmer nepúšťala. V 9. min sa Halenár z uhla snažil Belica prekvapiť, v 38. min propagačne z diaľky mieril Kladrubský a o dve minúty neskôr v ofsajdovej situácii Grendel tiesnený v nájazde nestihol vybehnutého Belica prehodiť. Domáci príliš neriskovali, hru neotvárali a len občas naznačili, že z presných kolmíc by mohli niečo vyťažiť.

V prvom polčase bránku netrafili a pokus Považanca ‚koníkom‘ vedľa v 10. min bola ich jediná útočná vizitka. Po zmene strán sa zastreľoval v 47. min Hlinka, no opäť presne nezamieril. Dukla pridala, na útočnú polovicu viackrát prenikla, najbližšie ku gólu mal však v 56. min po priamom kope Milinkovič a len perfektný zákrok Belica zabránil lopte v jej lete do ľavého vinkľa.

Na Grendelovu strelu zblízka zhruba zo šiestich metrov po chybe Považanca bol však v 59. min prikrátky a Slovan sa z gólu zaslúžene tešil. V 64. min sa domácim konečne vydarila dokonalá kontra, Považanec kolmicou ideálne vysunul Sachňuka a ukrajinský legionár zoči voči Putnockého neomylne strelil svoj premiérový gól v drese Dukly. Chvíľkový gólostroj sa potom zastavil a v patovej podobe zostal až do konca zápasu.

Norbert Hrnčár, kouč B. Bystrice: „Rýchle, dobré tempo, Slovan potvrdil povesť, my sme najskôr kazili aj ľahké lopty. Po zmene strán sme ostrie súpera otupili, vyšiel nám jeden brejk, mali sme viacero náznakov, s výkonom som spokojný. No a Viktor Sachňuk k nám prišiel, aby zlepšil gólovú potenciu, strelil gól, úlohu si splnil.“

Samuel Slovák, tréner Slovana: „Veľmi dobré stretnutie, hrali sme kvalitne, v prvom polčase sme boli dominantné mužstvo, dobre kombinovali, agresívne, rýchlo, škoda, že sme nestrelili viac gólov. V druhom sme trochu poľavili, s bodom nie som spokojný, no súper neustále hrozil v brejkoch, viacerých hráčov Dukly poznám z dvadsaťjednotky a viem, čoho sú schopní.“

Viktor Sachňuk, autor jediného gólu Dukly: „Snažili sme sa, chceli vyhrať, nepodarilo sa, hlavne kvôli prvému polčasu, loptu sme nemali často pod kontrolou. V druhom sa nám podaril zámer, pri brejku som pocitovo vystrelil a dobre som sa rozhodol. Nešpekuloval som, vedel som, kam vypáliť, bolo to aj vyústenie úsilia mužstva. Upokojili sme sa, lepšie kombinovali, získavali viac priestoru, aj preto sme hrali lepšie. Som rád, že som tu na hosťovaní a snažím sa všetko pre toto mužstvo urobiť.“

Erik Grendel, strelec gólu Slovana: „Škoda, že sme rýchlo inkasovali, no za výkon sa nemusíme hanbiť, to je cesta, akou by sme sa mohli uberať. Mohli sme mať tri body, no aj prehrať. Neustále sme išli za víťazstvom, ak by sme pridali druhý gól, bolo by to o inom. Nedotlačili sme loptu už do bránky, to bolo najhoršie. Teraz máme hlavy hore, no cesta k titulu je dlhá, prekročiť budeme musieť ešte viaceré úskalia.“

Dukla B. Bystrica – Slovan Bratislava 1:1 (0:0)
Góly: 64. Sachňuk – 59. Grendel. Rozhodca Kraľovič, ŽK: Kladrubský, 3240 divákov.
Dukla B. Bystrica: Belic – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Pančík, Hlinka, Považanec (73. Brašeň), Rejdovian – Sachňuk, Slančík (82. Ferenčík)
Slovan Bratislava: Putnocký – Pauschek, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Milinkovič, Kladrubský, Grendel, Hlohovský (78. Mészáros) – Halenár, Peltier (83. Ledesma)

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM