Jakub Forgács Kultúra

Rekordný medzinárodný festival. Čo prinesie Ekotopfilm - Envirofilm v Bystrici?

Ak ste fanúšikom filmu a ekológie, zbystrite pozornosť. Počas piatich dní medzinárodného filmového festivalu premietnu v Banskej Bystrici desiatky filmov, a to úplne zadarmo. Pozrite si program!

Ilustračný obrázok k článku Rekordný medzinárodný festival. Čo prinesie Ekotopfilm - Envirofilm v Bystrici?
Foto: Peter Handzuš

Zostáva len niekoľko dní do štartu ďalšieho ročníka IFF Ekotopfilm – Envirofilm. Tešiť sa môžete na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program. Na svoje si opäť prídu všetky vekové kategórie.

Ekotopfilm – Envirofilm 2016 sa bude konať v dňoch 16. – 20. mája 2016 v bratis­lavskom hoteli Tatra a banskobystrickom Europa SC, Cinemax. Návštevníkov čaká 110 úžasných súťažných dokumentárnych filmov, čo je doposiaľ festivalový rekord!

Opäť nebude chýbať pestrá ponuka aktuálne rezonujúcich tém ako klimatické zmeny, ekológia bytia, zdravá životospráva, odpadová kultúra, separovanie, ale čakajú vás aj osobné stretnutia s niektorými režisérmi filmov, ktorí v rámci besedy prídu porozprávať zážitky z nakrúcania. Môžete si prísť nakúpiť na skvelé festivalové trhy, ktoré oživia priestory festivalu zaujímavými zodpovednými eko či bio produktmi. Vstup je opäť zdarma.

Ekotopfilm – Envirofilm

Pondelok 16. mája 2016:

  • Banská Bystrica, Europa SC, Cinemax, 17:30: Je rezort pôdohospodárstva progresívny? Ako vnímame jeho súčasný stav? Kam by sme ho chceli posunúť a akú víziu do neho vieme vložiť? Panelová diskusia s názvom Vidiek žije je určená pre starších aj nových, skúsených aj neskúsených hospodárov, farmárov, spracovateľov… Príďte sa pozhovárať s predstaviteľmi Vidieckej platformy.

Utorok 17. mája 2016:

  • Banská Bystrica, Europa SC, Cinemax, 17:00: Premietanie filmu Mikropôrod bude spojené s besedou na tému Ekológia bytia. Zakladateľka Ženských kruhov Gabriela Janovičová s dulou Zuzanou Bajkaiovou otvárajú tému života na bunkovej úrovni. Vysvetlia mechanizmus tela matky, jeho procesy vnímania a prijímania novej existencie. Diskusia nebude len o pôrodoch, stave zdravotníctva a dojčení. Bude najmä o úcte, dôvere a poznaní potrieb matky, rodiča, dieťaťa. Nedajte sa zmiasť, táto téma rozhodne nie je len pre ženy!

Streda 18. mája 2016:

  • Banská Bystrica, Europa SC, Cinemax, 18:00: Filmár Štefan Vaľo predstaví svoj nový dokumentárny film Klimatická chyba a porozpráva o svojej neúnavnej snahe meniť negatívne dopady ľudskej činnosti na Zem.

Štvrtok 19. mája 2016:

  • Banská Bystrica, Europa SC, Cinemax, 18:00: V rámci besedy Všetko, čo ste chceli vedieť o odpadoch sa dozviete viac o novom zákone týkajúcom sa tejto problematiky. Zistíte, aké sú dopady nezodpovedného nakladania s odpadom a aké sú aktuálne trendy v odpadovom hospodárstve a recyklácii na Slovensku. Otázky návštevníkov zodpovedia odborníci zo spoločností NATUR-PACK, A.P.O.H. a ďalší hostia.

Piatok 20. mája 2016:

  • Banská Bystrica, Europa SC, Cinemax, 17:45: Dokumentarista, ochranár a environmentalista Stanislav Kováč predstaví svoj dokumentárny film Hory, zver a strážcovia. Vo filme aj počas následnej diskusie predstaví návštevníkom festivalu svoju prácu v teréne.

Čítajte tiež:

Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Bystričanov

Najstaršie miestne názvy v Bystrici: Odkiaľ sa vzali Karlovo, Hušták či Banoš?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM