Jakub Forgács Správy

Rekordná účasť voličov v obci Motyčky sa asi nezopakuje: Tento rok pravdepodobne nedosiahne ani polovicu

Vysoká účasť voličov na prvom kole prezidentských volieb, ktorú Motyčky dosiahli vo voľbách pred štyrmi rokmi, sa tento rok pravdepodobne nezopakuje. Myslí si to predsedníčka tamojšej volebnej komisie.

Ilustračný obrázok k článku Rekordná účasť voličov v obci Motyčky sa asi nezopakuje: Tento rok pravdepodobne nedosiahne ani polovicu
Zdroj: TASR

V obci Motyčky v okrese Banská Bystrica, kde mali v prvom kole minulých prezidentských volieb stopercentnú voličskú účasť, dnes do 14:40 odvolilo 21 z 87 tamojších zapísaných voličov a okrem nich aj sedem chatárov s voličskými preukazmi.

„Ráno volili hlavne mladší voliči, niektorí cestou do práce, popoludní začínajú prichádzať skôr narodení,“ uviedla predsedníčka tamojšej volebnej komisie Ľubica Smatanová. Vysoká účasť spred piatich rokov sa podľa nej nezopakuje, predpokladá, že nedosiahne ani 50 percent. „Podľa mojich skúseností sa v posledných rokoch účasť na voľbách postupne znižuje. Ľudia sú z politiky znechutení,“ povedala Smatanová.

Dodala, že účasť na voľbách môže negatívne ovplyvniť aj daždivé počasie. Chatári s trvalým pobytom mimo Motyčiek tvorievajú v tejto obci pri voľbách zhruba pätinu až štvrtinu zúčastnených voličov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM