Jakub Forgács Správy

RegioJet prezradil, čo má v pláne: Žlté autobusy už nebudú jazdiť do Bystrice, má to ale jedno ak!

Mnoho ľudí využíva služby žltých autobusov z Banskej Bystrice pri ceste nielen za školou či prácou do Nitry alebo Bratislavy. Prepravca teraz ohlásil správu, ktorú by ste nemali prehliadnuť.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet prezradil, čo má v pláne: Žlté autobusy už nebudú jazdiť do Bystrice, má to ale jedno ak!
Zdroj: Dnes24.sk

Po ukončení súťaže na súkromného vlakového dopravcu na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice plánuje RegioJet obmedziť svoje autobusové spoje na tejto linke. A to tak, že už nebude autobusmi jazdiť z Bratislavy až do Banskej Bystrice, ale len z Bratislavy do Nitry.

Úprava linky

Má to ale jedno ak. „Pokiaľ prebehne férové a transparentné výberové konanie, z ktorého vzíde víťaz, ktorý začne jazdiť s vlakmi na trase Banská Bystrica – Zvolen – Bratislava, sme pripravení našu súčasnú autobusovú linku z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy upraviť,“ uviedol hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Dopravca sa chystá k takémuto kroku pristúpiť aj v prípade, ak súťaž na vlakového dopravcu nevyhrá, prípadne ak sa jej nezúčastní. Spoločnosť podľa jej hovorcu podporuje zvyšovanie kvality verejnej dopravy a presadzuje potrebu otvorených transparentných súťaží.

„Takýto postup je RegioJet pripravený podporiť, a to dokonca aj tak, že napriek tomu, že nezvíťazí v súťaži, alebo sa jej prípadne nezúčastní, ale súťaž prebehne transparentne a férovo, tak poskytne novému vysúťaženému dopravcovi podporu v podobe úpravy súčasných aktivít, ktoré by prípadne vysúťaženému dopravcovi konkurovali,“ dodal Ondrůj.

Prebiehajúca súťaž

Súťaž na súkromného vlakového dopravcu na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice v súčasnosti prebieha, ministerstvo dopravy ju spustilo začiatkom novembra 2015. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 15. januára tohto roku.

Dopravca RegioJet jazdí na autobusovej linke z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy od februára 2015 a za minulý rok na nej prepravil 457 000 cestu­júcich. V súčasnosti prevádzkuje na linke 40 spojov denne.

Čítajte tiež:

Dobré správy pre majiteľov štvorkolesových tátošov: V Bystrici pribudnú nové parkovacie miesta, pozrite kde!

Mimoriadne opatrenia na oddelení v Rooseveltke: Epidemický výskyt hnačkových ochorení u pacientov a personálu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM