Monika Obrtalová Rôzne

Realita na plážovom kúpalisku

Banskobystrické plážové kúpalisko sa posledné dni na nedostatok návštevníkov sťažovať nemôže. Začiatok prázdnin je horúci a slnečný a preto domáci aj návštevníci mesta smerujú húfne na Štiavničky. Do začiatku tejto sezóny už bolo do rekonštrukcie kúp

Investor, ktorý má plážové kúpalisko v prenájme deklaroval, že práce na kúpalisku sa stihnú do 30. júna. Dva dni po tomto termíne sú v prevádzke všetky bazény, niektoré dokonca s ohrievanou vodou („Íčko“ 29 °C, „Elko“ 25 °C). Od dnešného dňa funguje aj tradičný tobogan. Pozornosť si zaslúži dobre vybavený detský areál s nafukovacími hradmi, trampolínou či elektrickými trojkolkami alebo lodičkami, ktorý je však za poplatok. Pri vstupe od plavárne pribudli aj tri ihriská na plážový volejbal.

Medzi negatíva patrí vizuálna stránka niektorých častí „pláže“, ktoré sú stále v stave nedokončených stavebných úprav. Čo sa v pláne kúpaliska nachádza, ale návštevníci to zatiaľ využiť nemôžu, je druhý tobogan – šmýkačka, viacúčelové ihriská s umelým trávnikom, niektoré stravovacie a občerstvovacie zariadenia či bowlingové dráhy. Aj očakávaná piesočnatá pláž je stále len v štádiu prípravy, hoci slnečníky sú už nainštalované. Zatiaľ si nezahráte ani minigolf – na zemi sú totiž uložené len skelety budúcich dráh.

Na to, aké majú návštevníci z kúpaliska dojmy, sme sa opýtali priamo ich!

Realita na plážovom kúpalisku
1
Galéria
plazove kupalisko
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM