Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: V utorok si doprajme cestovín, počasie ponúka príjemné teploty

Už po 18. raz sa slávi Svetový deň cestovín. V roku 1998 začali v 180 krajinách s propagáciou pokrmu, ktorý sa dá pripraviť na množstvo spôsobov.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: V utorok si doprajme cestovín, počasie ponúka príjemné teploty
Zdroj: internet

Mrholenie, dážď i pomerne vysoké teploty

Utorok na nás pripravil prechodne malú oblačnosť a to najmä v dopoludňajších hodinách, na väčšine územia počítajme s mrholením a dažďom. Ako informuje SHMÚ, denné teplotné maximá vystúpia na 11 až 17 stupňov, zafúka prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), v nárazoch miestami do 15 m/s (55 km/h), popoludní väčšinou slabý vietor.

Oslavuje Aurel a Dália

Meno Aurel má latinský pôvod a v preklade znamená zlatý. Základnou charakteristikou jeho nositeľov je aktívnosť. Láka ich kariérny rast, sú usilovní, cieľavedomí, dokážu vytrvať, ísť si tvrdo za stanoveným cieľom. Aurelovia však ťažšie vyjadrujú svoje pocity, nie sú príliš spoločenskí, sú rodinne založení, introvertní.

Rovnako 25. októbra oslavujú aj Dálie. Toto meno vzniklo odvodením od názvu kvetu georgíny, ktorý sa pôvodne nazýva dahlia.

Historický kalendár

V roku 1825 sa narodil rakúsky hudobný skladateľ JOHANN STRAUSS mladší, autor valčíka Na krásnom modrom Dunaji. O sedem rokov neskôr prišiel na svet iný skladateľ – Francúz GEORGES BIZET, ktorý sa preslávil operou Carmen.

Tento deň v roku 1881 je prvým v živote svetoznámeho španielskeho maliara a sochára PABLA PICASSA, ktorý založil kubizmus. V roku 1996 zomrel VLADIMÍR MINÁČ, ktorý bol známy ako spisovateľ, scenárista literárny kritik i predseda Matice slovenskej.

Katy Perry – Unconditionally

Katheryn Elizabeth Hudson nie je príliš známe meno, keď sa ale povie Katy Perry, desiatkam tisícov hudobných fanúšikov okamžite napadne popová speváčka z USA. Tá práve dnes oslavuje 31. narodeniny, my si pri tej príležitosti hráme pieseň Unconditionally.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM