Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Kvetinovým oslávenkyniam dodá Elán naša hudobná legenda

Nový pracovný deň bude polooblačno až oblačno. Teploty 11 až 16 stupňov Celzia. Meniny majú Kvetky, ktorým zahrá narodeninový oslávenec Jožo Ráž.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Kvetinovým oslávenkyniam dodá Elán naša hudobná legenda
Zdroj: TASR

Západ: Na západnom Slovensku prevažne oblačno. Najnižšie ranné teploty 9 až 6 a najvyššie denné 13 až 16 stupňov C.

Stred: Pprevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 8 až 3 a najvyššie denné 11 až 15 stupňov C.

Východ: Na východnom Slovensku prevažne oblačno. Najnižšie ranné teploty 8 až 4 a najvyššie denné 11 až 15 stupňov C.

Meniny má Kvetoslava

Ženské meno Kvetoslava má český pôvod a v preklade znamená "sláviaca kvety ". Aj keď máme pri vyslovení mena Kvetka príjemné pocity, v skutočnosti je ich povaha dosť nevľúdna a ustarostená.

Kvetky sú horlivé študentky, ktoré si určia cieľ a dosiahnu ho. Možno im zveriť náročné úlohy a spoľahnúť sa na ich diskrétnosť. S ľuďmi vychádzajú prevažne umelecky založené a energické Kvetoslavy dobre, ale nechcú byť s nimi v úzkom kontakte. Sú nedôverčivé a ťažko prežívajú veľké citové vzplanutia.

Stalo sa doma

1797 – Narodil sa vo Veselom katolícky biskup a národno-kultúrny dejateľ, prvý predseda Matice slovenskej ŠTEFAN MOYZES, významný reprezentant slovenského národného a politického života 50. a 60. rokov 19. storočia. Zomrel 5.7.1869.

1992 – Na slovenskej strane pri Čuňove došlo k prehradeniu Dunaja, čím bolo Vodné dielo Gabčíkovo (VDG) uvedené do prevádzky.

Stalo sa vo svete

1944 – Zomrel francúzsky automobilový konštruktér a priekopník automobilového priemyslu LOUIS RENAULT, zakladateľ automobilky Renault. Narodil sa 12.2.1877.

1957 – Zomrel známy francúzsky módny návrhár CHRISTIAN DIOR. Narodil sa 21.1.1905.

Skladba dňa

Narodeninovým oslávencom je Jožo Ráž (1954), hudobník a spevák, známy predovšetkým z pôsobenia v populárnej skupine Elán. Jožo Ráž spolu so spolužiakom Vašom Patejdlom a ďalšími hudobníkmi založil v roku 1968 skupinu Elán.

V rokoch 1984 – 1985 v období svojho prvého veľkého vrcholu odohrali v Česko-Slovensku a v okolitých krajinách približne 500 koncertov. Skupina vydala štrnásť regulárnych štúdiových albumov. V priebehu 90. rokov skupine okrem troch nových štúdiových albumov vyšli výberové albumy (Legendy), na ktorých sa nachádzali nové verzie starších skladieb.

V októbri 2014 skupina Elán vydala nový, v poradí 14. štúdiový album Živých nás nedostanú, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Warner Music.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM