Marcel Páleš Správy

Radnica sa zamýšľa, čo s atraktívnym priestorom v meste: Vyrastie na Urpíne reštaurácia?

Mesto uvažuje, čo s atraktívnym priestorom na jednej z dominánt Bystrice. Primátor už načrtol myšlienku prilákania domácich aj turistov na Urpín. V budúcnosti by tam ľudí mohol priťahovať nielen náučný chodník, ale aj iné lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Radnica sa zamýšľa, čo s atraktívnym priestorom v meste: Vyrastie na Urpíne reštaurácia?
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným zo známych pomenovaní Banskej Bystrice je aj mesto pod Urpínom. Urpínska oblasť nad Bystricou poskytuje výborné možnosti nielen prechádzky a krásneho výhľadu na mesto, ale tiež atraktívny priestor. Primátor Peter Gogola nad týmto priestorom uvažuje a načrtol, že je potrebný konkrétny cieľ, za ktorým by tam ľudia chodili. Ako príklad uviedol reštauráciu.

Investičná činnosť by bola pravdepodobne vecou záujmu podnikateľov. „Po ukončení procesu vyňatia z lesnej pôdy, čo je legislatívny proces, ktorý mesto nevie ovplyvniť, bude vyhlásená súťaž návrhov na základe súťažných podkladov. O konkrétnych projektoch, ktoré by na Urpíne mohli byť zrealizované, zatiaľ nemáme podrobnejšie informácie, nakoľko by sa jednalo o súkromnú podnikateľskú činnosť,“ uviedla hovorkyňa primátora Martina Kanisová.

Ako ďalej Kanisová dodala, vedenie mesta bude otvorené rokovaniam s potenciálnymi investormi, ktorí by boli ochotní vybudovať na Urpíne turistickú atrakciu a zúžitkovať tak jedinečnú možnosť, ktorú mesto Banská Bystrica má.

Foto: ilustračné

Kalvária na Urpíne v jesennom šate
25
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM