Jakub Forgács Správy

Radikálny krok pri bystrickej železničnej stanici. Predstaničný priestor uzavrú!

Vodiči, poriadne zvýšte pozornosť! Pred železničnou stanicou dôjde k veľkým obmedzeniam. Pozrite, čo je za tým a ako dlho potrvajú!

Ilustračný obrázok k článku Radikálny krok pri bystrickej železničnej stanici. Predstaničný priestor uzavrú!
Zdroj: TASR

„Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú v 40. a 41. týždni opravy v železničnom úseku Zvolen – Banská Bystrica,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková so slovami, že pre cestujúcich je v čase výluky zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Výluka na trati

„Výlukové práce budú realizované v dňoch 4. – 6.10 a 10. – 12.10.2016 v čase od 8:15 do 18:10. Okrem opravy koľajového lôžka bude súčasťou prác aj oprava troch priecestí: v km 6,705 s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP 1138, ktoré sa nachádza medzi ŽST Sliač kúpele a Vlkanová, priecestie v km 12,961 s JIČ SP 1144 a v km 15,970 s JIČ SP 1147 medzi ŽST Vlkanová – Radvaň,“ pokračovala hovorkyňa a doplnila, že medzi ŽST Radvaň a Banská Bystrica nastane výrub prebytočného porastu

Čítajte tiež: Jedinečný zážitok pre milovníkov retra. Spoločná jazda veteránov pri Bystrici

Riešenie dopravy v čase opráv priecestí:

  • Priecestie v km 6,705 s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP 1138, ktoré sa nachádza medzi ŽST Sliač kúpele a Vlkanová bude bez obchádzkovej trasy, vedľa bude zriadené náhradné priecestie.
  • Priecestie v km 12,961 s JIČ SP 1144 vo Vlkanovej bude úplne uzatvorené. Doprava bude vedená do časti Peťová, presmerovaná po ul. Peťovská, Vlkanovská, Továrenská, Matuškova a po ceste č. III/2413.
  • Priecestie v km 15,970 s JIČ SP 1147 medzi ŽST Vlkanová – Radvaň, v Iliaši bude úplne uzatvorené. Počas opráv bude doprava do Iliaša presmerovaná po ulici Iliašska cesta.

Obmedzenia pri stanici

„Upozorňujeme všetkých vodičov, cestujúcich a návštevníkov železničnej stanice v Banskej Bystrici, že v čase výluky, ale aj po jej skončení bude predstaničný priestor pre osobné autá uzavretý,“ povedala ďalej Pavliková. Ako uviedla, nebude možné sa v tomto priestore pohybovať autami, ani na ňom parkovať! Na dodržiavanie zákazu, ktorý bude platný od 1.10.2016, bude dohliadať polícia SR.

Vzhľadom na to, že v blízkosti pozemkov ŽSR je realizovaná rozsiahla výstavba novej autobusovej stanice s obchodným centrom, je podľa Pavlikovej nevyhnutné priestor pred železničnou stanicou Banská Bystrica uzavrieť až do dokončenia výstavby, najmenej do marca roku 2017.

Pozrite si v našej fotogalérii priebeh výstavby novej autobusovej stanice v Bystrici!

Čítajte tiež: Pestrá ponuka, z ktorej si vyberie každý. 50 voľných pracovných miest v Bystrici

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Pod Urpínom vyrástli zo zeme múry novej autobusky
28
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM