Jaroslav Dodok Rôzne Rôzne

Radi čítate pod holým nebom? Päť najlepších miest pre bystrických knihomoľov

Jarné slnko nás v týchto dňoch ťahá z kancelárii a obývačiek. Užiť si krásne počasie môžeme aj s knihou v ruke, hoci aj priamo v meste. Chce to však inšpiratívne prostredie. My sme pre vás našli 5 výnimočných miest, kam sa oplatí zájsť s knihou v ruke!

Ilustračný obrázok k článku Radi čítate pod holým nebom? Päť najlepších miest pre bystrických knihomoľov
6
Galéria

Park pod Pamätníkom SNP

Ak hľadáte príjemné miesto, kde vás pri čítaní vašej obľúbenej knihy nebude nikto rušiť, rozhodne sa oplatí usadiť v parku. A nebudete jediní, toto miesto si našlo obľubu u viacerých knihomoľov. Príjemný vánok vás osvieži a koruny stromov vám v prípade potreby poskytnú tieň pred slnkom. Odporúčame, zobrať si deku a pribaliť aj niečo pod zub. Nikdy neviete, kedy sa z obyčajného čítania stane piknik s rodinou či priateľmi.

Námestie SNP – fontána

Ticho však nie je pre každého. Ak máte radšej prirodzený ruch ulice, nájdite si miesto na Námestí SNP. Pri kvetinových záhonoch sa vám naskytne príjemný výhľad na centrum mesta. A ďaleko to nemáte ani do kaviarne, ak by sa náhodou rozpršalo alebo by ste dostali chuť na šálku dobrej kávy. Aj my už netrpezlivo čakáme na spustenie fontány, ktorá príjemne schladí.

Urpín – Kalvária

Jeden z najlepších výhľadov na Banskú Bystricu nájdete jednoznačne na Urpíne. Toto miesto je vhodné na inšpiratívne chvíle alebo na momenty, keď práve v rukách držíte filozofickú literatúru. Môžete tak spojiť príjemné s užitočným, ísť na prechádzku a zobrať si so sebou svoju obľúbenú knihu. Nadýchať sa čerstvého vzduchu a vypnúť tak po náročnom týždni.

Malá vlaková stanica

Ak sa vám nechce šliapať na Urpín a hľadáte miesto, odkiaľ si zároveň môžete odbehnúť neďaleko centra, odporúčame, pri čítaní sa usadiť na malej stanici pod sochou Partizána. Na lavičku sa zmestíte aj so svojou polovičkou. Ocitnete sa v meste a zároveň v prírode.

Badínske jazero

Okukaných miest je veľa. Do dnešného zoznamu sme preto vybrali aj jedno netradičné miesto. Je ním Badínske jazero neďaleko Banskej Bystrice. Nemusíte sa za ním vydať na aute, vyraziť môžete pokojne aj na bicykli. Krátky pobyt pri Badínskom jazere vám popri čítaní dodá sily a množstvo inšpirácie.

Jeden bonus na záver

Máme tu aj špeciálny tip. Literatúru si môžete pribaliť aj na cesty a čítať tak napríklad vo vlakovom kupéčku. Počas krátkych ciest toho veľa nestihnete, ale ak máte namierené napríklad do Margecian, kniha sa vám na cestu určite hodí.

A aké sú vaše miesta, na ktoré si so sebou beriete knihu? Pošlite nám svoje tipy na jaroslavdodok@gmail.com!

Čítajte tiež:

Jedinečná príležitosť pre Bystričanov: Najrýchlejší získajú knihu o cennostiach mesta úplne zadarmo!

Erotické podniky, kolkárne aj niekoľko kúpeľov… Medzi vojnami sme v Bystrici zažili nebývalý rozkvet

V OBRAZOCH: Námestie SNP v Bystrici
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM