Monika Obrtalová Rôzne

Pyšní gymnazisti z Bystrice: Na EURO 2012 nosia vlajky!

Hoci sa naši futbalisti nekvalifikovali, ich o niečo mladší kolegovia zo Športového gymnázia v Banskej Bystrici si svojim víťazstvom vo finále Coca-Cola Školského pohára vykopali účasť na EURO 2012 a stali sa tak vlajkonosičmi českého tímu na dvoch z

„Nevšedné zážitky obohacujú život každého z nás, ovplyvňujú naše ďalšie smerovanie a môžu aj vyburcovať k tvrdšej práci na sebe samom. Verím, že mladých futbalistov z Banskej Bystrice bude účasť v programe vlajkonosičov motivovať k lepším výkonom a raz budú stáť na „veľkom“ trávniku aj ako hráči. Dvere k nevšedným zážitkom sú otvorené všetkým mladým futbalistom, ktorí sa zúčastnia ďalších ročníkov Coca-Cola Školského pohára,“ povedala Daniela Paličková, hovorkyňa spoločnosti Coca-Cola pre Českú a Slovenskú republiku.

Zážitkov prvej skupiny vlajkonosičov bolo neúrekom. Mladíci mali o program postarané, keď si po príchode do hotela vybubnovali a zaspievali oslavné piesne rôznych národov, zabavili sa v miestnosti plnej futbalových hier a zahrali si medzi sebou futbal. Program pokračoval prechádzkou po pamiatkach vo Vroclave, kde sa im pri oficiálnom otváraní Českého futbalového domu naskytla výnimočná príležitosť vypýtať si podpis od českej futbalovej legendy Pavla Nedvěda.

„Pavel Nedvěd je pre mňa veľkým vzorom, keďže hrával za klub, ktorý je mojim snom. Jeho vodcovské schopnosti na ihrisku boli neoceniteľným prínosom každého tímu, v ktorom nastúpil. Priznám sa, že sa mi triasli ruky, keď som mu podával šiltovku na podpis," prezradil s úsmevom na perách obranca Banskobystričanov Miro Neušel.

V deň zápasu bolo vidieť nervozitu aj na mladých futbalistoch, ktorí sa na štadióne pripravovali už od obeda. Skôr ako vyšli na trávnik, si poriadne poobzerali svoje idoly z českej reprezentácie. "Stáť vedľa môjho vzoru Petra Čecha bolo niečo neopísateľné. A hneď na to sme vyšli na trávnik a vnímali energiu všetkých fanúšikov a hráčov. Bol som šťastný a nervózny zároveň,“ povedal nádejný brankár víťazov Coca-Cola školského pohára Ján Vaník. Pri samotnom nesení vlajky bilo srdce vzrušením snáď všetkým. „Keď som si predstavil, že na nás pozerá polovica Európy, cítil som sa nesvoj,“ doplnil jeho spoluhráč Jakub Kuchta.

Po splnení povinností sa naši vlajkonosiči presunuli do fan sektoru, kde mohli sledovať zápas Česko-Rusko. „Fandili sme Čechom, ale neskôr sme museli uznať a obdivovať akcie a šikovnosť ruského tímu,„ povedal na margo samotného zápasu ďalší z vlajkonosičov Michal Šufliarsky. Kapitán družstva spod Urpína ho doplnil: "Toto zažiť raz ako jeden z hráčov, je mojim snom. Urobím všetko pre to, aby som tam jedného dňa stál ako hráč,“ hľadal slová pri odchode Tomáš Zázrivec. „Za všetkých chalanov sa chcem veľmi poďakovať, že sme dostali takúto možnosť. Všetci budeme na tento zážitok ešte dlho spomínať a držať našim chalanom z družstva palce, aby to zajtra večer zvládli rovnako dobre ako my.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM