Jakub Forgács Kultúra

Pygmejovia - deti džungle v Banskej Bystrici? Vďaka Pavlovi Barabášovi sa s nimi stretnete

Dnes sa uskutoční v kine Cinemax Banská Bystrica beseda so slovenským režisérom a kameramanom Pavlom Barabášom, spojená s premietaním ukážok z jeho filmov.

Ilustračný obrázok k článku Pygmejovia - deti džungle v Banskej Bystrici? Vďaka Pavlovi Barabášovi sa s nimi stretnete
Zdroj: TASR

Pavol Barabáš natočil niekoľko filmov o Vysokých Tatrách, ale aj dobrodružné filmy z divočiny. Rád putuje za hranice možností, na štíty hôr, do divkoých riek alebo na ľadovce, či do jaskýň. Celkovo natočil už vyše 30 filmov, ktoré získali množstvo ocenení všade po svete. Snaží sa nimi ľuďom ukázať, ako by sa mali správať k prírode.

Vzhľadom na kapacitu kina nebolo možné uspokojiť všetkých záujemcov, preto usporiadatelia festivalu Envirofilm (www.envirofilm.sk), v rámci ktorého sa beseda koná, pripravili pre priaznivcov Pavla Barabáša ďalšiu príležitosť na osobné stretnutie.

Už roky ho fascinuje život ľudí, žijúcich ukrytých v džungli. O nich je aj jeho film Pygmejovia – deti džungle, ktorý si budete môcť pozrieť v rámci Envirofilmu. V piatok o 9:00 sa premietne v kinosále Múzea SNPv Banskej Bystrici. Po skončení filmu nasleduje autogramiáda s Pavlom Barabášom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM