Marcel Páleš Kultúra

Pútavé zážitky z ďalekej krajiny, skvelá hudba či jedlo: Bystričania môžu pod Urpínom ochutnať Peru

O tom, ako Peru, tretiu najväčšiu krajinu juhoamerického kontinentu, vnímajú Peruánci a aj Slováci, ktorí túto krajinu navštívili, sa záujemcovia môžu dozvedieť na stretnutí s názvom Peru, krajina pre každého v Štátnej vedeckej knižnici.

Ilustračný obrázok k článku Pútavé zážitky z ďalekej krajiny, skvelá hudba či jedlo: Bystričania môžu pod Urpínom ochutnať Peru
Zdroj: TASR

Stretnutie sa uskutoční 3. februára o 16.30 h v Štátnej vedeckej knižnici (ŠVK) v Banskej Bystrici. Informovala o tom manažérka kultúry ŠVK Veronika Uhríková. Návštevníci sa môžu tešiť na peruánsku hudbu v podaní hudobníka Vlada Urlicha, predstavenie zaujímavých peruánskych nástrojov, peruánsku salsu, zaujímavosti z peruánskej gastronómie očami peruánskej šéfkuchárky Milagros Aznarán či zážitky mladých ľudí z pobytu v Peru, ktorých táto krajina očarila.

„Rodák z Limy (hlavné mesto Peru) Vlado Urlich je považovaný za jedného z najlepších súčasných hráčov na quenu, tradičný hudobný nástroj andskej oblasti. So svojím hudobným nadaním sa predstavil okrem iných na španielskom, marockom, nemeckom, dánskom, švajčiarskom, rakúskom, českom či slovenskom javisku,“ pokračovala Uhríková.

Šéfkuchárka Milagros Aznarán založila peruánsku reštauráciu v Španielsku a podľa slov Uhríkovej priblíži, prečo Peru už druhýkrát po sebe v roku 2012 a 2013 získalo titul World Travel Award – najlepšia gastronomická destinácia sveta. Svoju rodnú krajinu tiež predstaví Karl Axel González Gallardó, ktorý sa pripravuje na lekárske povolanie na Lekárskej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM