Jakub Forgács Basketbal

Pumy v extraligovej nadstavbe až štyrikrát pod Urpínom: Tieto zápasy rozhodnú o nasadení do play-off

Po šiestich zápasoch v nadstavbe extraligovej súťaže sa ukáže, na čom sú. Bystrické basketbalistky čakajú boje o čo najlepšie umiestnenie do play-off. Pozrite sa, kedy a proti komu budú najbližšie hrať.

Ilustračný obrázok k článku Pumy v extraligovej nadstavbe až štyrikrát pod Urpínom: Tieto zápasy rozhodnú o nasadení do play-off
Zdroj: TASR

Extraligová súťaž sa minulý víkend dostala do svojej nadstavbovej časti. Ako informuje oficiálny web BK ŠKP 08 Banská Bystrica, po odohraní všetkých zápasov v rámci základnej časti, sa v nadstavbe vytvorili dve skupiny. V tej prvej (skupina o 1. – 4. miesto) sa predstavia tímy z týchto pozícií po základnej časti: Good Angels Košice, Piešťanské Čajky, MBK Ružomberok a Rücon 2014 Spišská Nová Ves. V druhej skupine o 5. – 8. miesto sa predstavia okrem našich Púm aj ŠBK Šamorín, BK Slovan Bratislava a BK SOŠŽ Cassovia Košice. Každé družstvo odohrá v rámci nadstavby šesť zápasov – každý s každým doma aj vonku.

Družstvo odohrá oba zápasy proti Šamorínu na domácej palubovke v športovej hale Dukla na Štiavničkách, a tak sa môžete na pumy tešiť až štyrikrát v rámci tejto časti súťaže. Do priebežných tabuliek oboch skupín sa započítavajú aj výsledky dosiahnuté v základnej časti súťaže. Konečné umiestnenie družstiev v skupinách bude smerodajné pri ich nasadzovaní do play-off. V tom bude použitý klasický klúč vytvorenia štvrťfinálových dvojíc: 1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5. Žiaľ, prvý zápas na palubovke Slovana naše pumy tesne prehrali.

Program Bystrických púm v rámci nadstavbovej časti extraligy žien:

  • 17.1. o 15:00 Slovan Bratislava – BK ŠKP 08 Banská Bystrica – 59:51 (8:7, 26:17, 50:35)
  • 24.1. Cassovia Košice – BK ŠKP 08 Banská Bystrica
  • 31.1. o 17:00 ŠKP 08 Banská Bystrica – ŠBK Šamorín
  • 7.2. o 17:00 ŠKP 08 Banská Bystrica – Slovan Bratislava
  • 14.2. o 15:30 ŠKP 08 Banská Bystrica – Cassovia Košice
  • 22.2. o 16:00 ŠKP 08 Banská Bystrica – ŠBK Šamorín

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM