Jakub Forgács Basketbal

Pumy sa proti Slovanu chceli dostať na víťaznú vlnu: V druhej polovici nastúpilo družstvo ako vymenené

Na domácej palubovke sa diali neuveriteľné veci. Dobre rozbehnutý zápas BK ŠKP 08 Banská Bystrica so Slovanom Bratislava sa zlomil po prestávke medzi druhou a treťou štvrtinou.

Ilustračný obrázok k článku Pumy sa proti Slovanu chceli dostať na víťaznú vlnu: V druhej polovici nastúpilo družstvo ako vymenené
Zdroj: TASR

Ako informoval oficiálny web BK ŠKP 08 Banská Bystrica, v druhom domácom zápase nadstavbovej časti extraligy pumy privítali Slovan Bratislava. Zápasom sa chceli dostať na víťaznú vlnu a 35 minút boli lepším tímom. Šnúra súpera 18:0, od konca prvého polčasu do polovice tretej štvrtiny im však zlomila väzy a pripísali si ďaľšiu tesnú prehru.

Do zápasu nastúpilo lepšie naše družstvo. Pumy sa snažili plniť herný plán a hlavne v obrane robili súperovi veľké problémy. Druhá štvrtina pokračovala vo vyrovnanom duchu, ale Banskobystričanky si stále udržiavali menší náskok. V závere polčasu mohli ísť naše baby až do 9 – bodového vedenia, no po nepremenenej šanci spod koša za stavu 24:17 odpovedal súper tromi bodmi, takže do šatní sa išlo s náskokom iba štyroch bodov.

Po prestávke sa diali neuveriteľné veci. Naše družstvo ako keby zostalo v šatni a bolo nahradené staršími žiačkami. Po piatich minútach bolo skóre tretej štvrtiny 0:15 a nikto nechápal, čo sa s našimi dievčatami stalo. Rázom bolo skóre 24:35 a celé Štiavničky len nechápavo krútili hlavami. V poslednej časti hry sa naše pumy snažili zagresívniť svoj prejav a otočiť skóre zápasu vo svoj prospech, ale nepodarilo sa a Slovan odchádzal s dvoma bodmi vo vrecku.

BK ŠKP 08 Banská Bystrica – Slovan Bratislava 60:63 (14:7, 10:13, 7:24, 29:19)

  • Najviac bodov: Mištinová 22, Urbániová 10, Ozdincová a Števulová po 8, Matušková 5, Striešová 3, Štefaňáková 2, Jelenčíková a Dubeňová po 1, Piperková, Matejčíková a Horecká
  • TH: 23/17 – 25/14
  • Fauly: 26 – 21
  • Trojky: 5 – 5
  • Rozhodovali: Pipíška, Kiss a Perečinský

Foto: ilustrašné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM