Monika Obrtalová Hokej

Prvý tréning Baranov? Tréneri neprišli, hráči skúšali korčule

Hokejisti HC'05 Banská Bystrica odštartovali včera ďalšiu fázu prípravy pred novou extraligovou sezónou. Trénerský triumvirát Vladimír Országh (hlavný), Miroslav Chudý (asistent) a Peter Harazín (tréner brankárov) privítal na ľade 32 hráčov, med

„Barani“ išli na ľad po príprave na suchu a dvojtýždňových dovolenkách. „Do 13. júla sme zaberali dvojfázovo. Nechýbala posilňovňa aj bicykel. Testy ukázali, že bola na dobrej úrovni, ale to sa ukáže až v sezóne. U nás je to tak, že prvý tréning na ľade je predpoludním viac na fáze dobrovoľnosti a bez nás trénerov. Hráči si totiž na ňom skúšajú novú výstroj, korčule. Čiže, kedy chcú, vtedy môžu z ľadu odísť na striedačku, oddýchnuť si, ponaťahovať sa. Až popoludní pôjdeme naostro,“ uviedol Országh.

Ako ďalej povedal, príprava bude každý deň dvojfázová s tým, že predpoludním sa hráči rozdelia na dve skupiny. Kým jedna pôjde do posilňovne, druhá sa predstaví na ľade, kde sa popoludní zídu obe skupiny. Niektorí hráči však trénujú s obmedzeniami po tom, čo boli zranení a ešte im ich stav neumožňuje zaberať naplno. Medzi takých patrí Tomáš Marcinek (koleno), Tomáš Zigo (chrbát) a Jaroslav Jabrocký (rameno), ktorý spolu s obrancom Michalom Grmanom predĺžil zmluvu. „V kádri máme 32 hráčov, pričom tento počet neskôr zredukujeme na 22–23. S týmto tímom by sme na začiatku septembra mali ísť do Švajčiarska, kde odohráme počas piatich dní štyri zápasy. Tie budú pre nás generálkou na nový ročník extraligy,“ dodal Országh.

Banskobystričanov, ktorí by v novom ročníku radi dopadli lepšie než na minulosezónnom 8. mieste, keďže pred dvoma rokmi si vybojovali v rámci extraligy bronz, čaká niekoľko prípravných stretnutí. Prvé odohrajú 10. augusta doma proti HK Poprad. V polovici augusta sa HC '05 zúčastní na 14. ročníku Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene, kde ich postupne čaká ukrajinský Berkut Kyjev, odveký rival HKm Zvolen a poľský majster KH Sanok, kde ako hlavný tréner pôsobí Milan Staš, ktorý 4 sezóny sedel na lavičke Banskej Bystrice.

Celá príprava na ľade vyvrcholí už tradičným zájazdom do Švajčiarska. Od 5. do 9. septembra tu odohrajú štyri stretnutia s mužstvami Davosu, Rapperswilu, Ženevy a Langenthalu. Novú extraligovú sezónu začnú hráči v červenobielych dresoch v nedeľu 16. septembra stretnutím v Bratislave proti výberu SR 20.

bystrica24.sk/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM