Jakub Forgács Futbal

Prvá prehra Dukly v novej sezóne: S Ružomberkom bojovala do posledných minút

Po víťazstvách nad Myjavou a Košicami odohrali v sobotu Banskobystričania zápas 3. kola Corgoň Ligy v Ružomberku. Mierna prevaha domácich bola citeľná. Zápas vyhrali 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Prvá prehra Dukly v novej sezóne: S Ružomberkom bojovala do posledných minút
Foto: Martin Károly

MFK Ružomberok – Dukla Banská 2:1 (1:0)

  • Góly: 41. Lačný, 75. Almaský – 84. Jurčo.
  • Rozhodoval: Jaška,
  • ŽK: Adamovič, Janec – Nosko, Podstavec
  • 2621 divákov
  • Zostavy a striedania Ružomberku: Nikolič – Maslo, Adamovič, Greššák, Janec – Zreľák, Zošák, Nagy (90. Lupták) – Tawamba, Ďubek (90.+ Serečin) – Lačný (61. Almaský)
  • Zostavy a striedania Banskej Bystrice: Rodinger – Podstavek, Nosko, Teixeira – Faško, Turňa, Brašeň, Považanec (75. Chrien), Ľupták (83. Savič) – Jurčo, Peňaška (80. Šovčík)

Zlý odkop obrancu nás stál prvý gól

Liptáci na „vojakov“ vyrukovali aj s dvoma čerstvými posilami, ktorých príchody dotiahli vo štvrtok – so svojím bývalým hráčom útočníkom Milošom Lačným, ktorý naposledy pôsobil v Bielorusku a ľavým obrancom Michalom Janecom (prišiel na hosťovanie z Liberca). V stredoslovenskom derby prví pohrozili hostia, v 11. minúte nebezpečne ružomberskej obrane zavaril Brašeň. V 16. minúte na opačnej strane bránu Dukly zblízka z prvej prestrelil Lačný, po Zošákovom prieniku.

V 33. minúte Brašeň dlhým pasom našiel pred bránkou MFK nabiehajúceho Ľuptáka a ten v tutovej pozícii z „päťky“ hlavou trafil bočnú sieť. V 38. minúte zase Jurčo dostal prihrávku do behu a ľavačkou vyskúšal domáceho brankára, ktorý jeho strelu vyrazil na roh. No v 42. minúte gólový blesk udrel na opačnej strane. Bystrický obranca Teixeira zle naložil s odkopom, k lopte sa dostal Zreľák, potiahol ju až do vnútra „veľkého vápna“ hostí a Lačný sa po nezištnej prihrávke z desiatich metrov nemýlil.

O zápase sa rozhodovalo v závere hracieho času

Na začiatku druhého polčasu Turňa ľahkým oblúčikom natiahol Nikoliča v domácej bránke. No potom to boli len taktické manévre v strede poľa. Pokusy hostí o vyrovnanie stroskotávali na ružomberských „zadákoch“ alebo ich vlastnej nepresnosti. Naopak, Ružomberčania neriskovali a predovšetkým kontrolovali dianie na ihrisku. Takto to vyzeralo do 75. minúty. Vtedy Ďubek napriahol z dvadsať metrov, Rodinger loptu vyrazil do poľa a Ďubek ju ešte stačil naservírovať Almaskému a bolo 2:0. O dve minúty na to mohol kontaktný gól streliť Jurčo, lenže Nikolič zasiahol reflexívne nohou. Šesť minút pred naplnením riadneho hracieho času predsa Jurčo oživil nádej hostí na bod, keď zblízka upravil na 2:1.

Hlasy trénerov po zápase

Jozef Vukušič, tréner Ružomberka: „Bolo to klasické derby, dobrý zápas. Vyrovnaný, no miestami sme predsa len mali prevahu. Rozhodol dôraz a že sme tie dve akcie dotiahli do gólov. Viedli sme 2:0, ale nie sme ešte tak ďaleko, aby sme takýto duel v pokoji dohrali. To je možno také malé mínus. Celkove treba tento zápas hodnotiť pozitívne. Mal všetko. Kulisu, obojstranne dobrú úroveň, keď oba tímy sa snažili hrať smerom dopredu. Banská Bystrica je nepríjemný súper, dobre bráni a má vhodných brejkových hráčov.“

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: „Videli sme absolútne vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodol dôraz a väčšia odvaha súpera v šestnástke. Nám práve tieto atribúty chýbali. Keby sme aj v týchto ukazovateľoch boli Ružomberku vyrovnaní, dovolím si povedať, že by sme neodchádzali bez bodu a boli by sme po zápase usmiati. Mužstvo si vypracovalo dosť šancí na to, aby toto stretnutie zvládlo lepšie.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM