Ivana Kováčiková Kultúra

Prvá letná žúrka v Bystrici. Na Dohode slovenská hudobná špička aj Miss leta

IMT Smile, Hex aj Polemic. Fun Rádio Dohoda príde pod Urpín nová a vylepšená. Leto v Bystrici odštartuje atraktívnym programom pre rodiny aj nezadaných, no hlavne poriadnou dávkou hudby!

Ilustračný obrázok k článku Prvá letná žúrka v Bystrici. Na Dohode slovenská hudobná špička aj Miss leta
Zdroj: TASR

Nová a lepšia Fun Rádio Dohoda štartuje už túto sobotu 25. júna v Banskej Bystrici! Na prvom letnom super žúre to roztočia IMT Smile, HEX, Polemic, Komajota a ďalší skvelí hudobníci. Organizátori pripravili aj atraktívny sprievodný program. Špeciálne vychytávky čakajú nezadaných i páry s deťmi. Chlapci a dievčatá bez partnerov sa môžu zabaviť počas obľúbeného „speed dating“.

Hromadné bublifukovanie

Organizátori mysleli aj na Detský kútik so skákacím hradom či maľovaním na tvár. Nadšenci zábavy sa vybláznia počas hromadného bublifukovania pri pódiu alebo si na zábavných automatoch zahrajú stolný futbal či vzdušný hokej. Krásne dievčatá sa môžu zapojiť do súťaže Miss leta 2016.

„Radi by sme prilákali na tohtoročnú Dohodu aj mladé rodiny s deťmi, keďže pre deti do 130 cm je vstup zdarma. Chceme rozšíriť okruh ľudí na všetky vekové kategórie. Pripravili sme preto rozmanitý program už v skorých popoludňajších hodinách. Pre deti máme rôzne zábavné aktivity ako skákacie hrady, veľkého nafukovacieho lišiaka, maľovanie na tvár, sadenie kvetov, ktoré si budú môcť so sebou zobrať aj domov a ďalšie," uvádzajú organizátori.

Rýchle randenie aj tandemový zoskok

"Moja rada, ako si najlepšie užiť Dohodu znie: ak máte deti príďte s nimi už na obed. Zabavia sa na rôznych aktivitách a vy si vypočujete výborné kapely. Podvečer ich zaneste k starým rodičom a večer šup späť na Dohodu, kde sa môžete zabávať až do rána. Pre všetkých singel sme pripravili „speed dating“. Tieto rýchle randenia sú stále populárnejšie a veríme, že patria aj na Dohodu. Však kedy inokedy sa lepšie zoznamuje ako v lete a na mieste, kde sme všetci uvoľnení,“ vraví s úsmevom Dorota Hrančíková z Key Art Agency.

„Návštevníkov vtiahneme na nevšedný happening, rozdáme bublifuky a v poobedných hodinách bude hromadné bublifukovanie pri pódiu," opísala netradičnú novinku Hrančíková. Nebude chýbať ani happy hour na miešané drinky. K dispozícii budú aj zábavné automaty, kde si záujemcovia môžu zahrať stolný futbal, vzdušný hokej či zaboxovať si. Bude sa hľadať aj Miss leta 2016. "Som si istá, že to bude veľmi náročné, keďže slovenské fanúšičky skvelej hudby a zábavy sú krásne. Návštevníci majú tiež fantastickú príležitosť vyskúšať si tandemový zoskok padákom. Je toho naozaj neúrekom, nik, kto príde, nebude ľutovať,“ uzatvára Dorota Hrančíková.

Hudobné hviezdy

Na prvej Dohode v Banskej Bystrici to už 25. júna roztočí aj Medial Banana, Komajota, Le Payaco, Mista, Sima Martausová, ale aj Kmeťoband, ktorý hrá skladby plné temperamentu, vášne a ohňa. „Bude to žúrka ako na žiadnom inom festivale. Ja som funky, tak aj to naše vystúpenie bude funky. Na Dohodu idem veľmi rád, počul som o nej odjakživa len samé pozitívne veci, má výborné ohlasy. Bude konečne leto, budeme sa spolu zabávať. Mne sa najlepšie hrá práve na festivaloch. Naozaj sa veľmi teším,“ vraví Igor Kmeťo.

Tento rok bude mať festival Fun Rádio Dohoda aj charitatívno – edukačný charakter. V rámci projektu „Dobrák od kosti“ sa priamo na podujatí môžu návštevníci zaregistrovať ako darcovia kostnej drene.

Festival mieri do piatich miest – do Banskej Bystrice, Nitry, Malaciek, Bojníc a Popradu a má famózne hudobné obsadenie. V ďalších mestách vystúpi tiež vystúpi Richard Müller, Jana Kirschner, Katarína Knechtová, Buty, Adam Ďurica, Funkiez, či Heľenine oči. Lístky sa dajú kúpiť v sieti predpredaj.sk alebo prostredníctvom webu Dohody. Novinky o festivale sledujte aj na Facebooku.

Hudobná špička na bystrickej Dohode v OBRAZOCH
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM