Katarína Oravská Krimi

Protidrogová razia policajtov: V Brezne sa zatýkalo a hľadali drogy!

V Brezne bolo rušno! V meste sa zatýkalo a hľadali drogy. Policajti dokopy zadržali troch ľudí a vykonali aj domové prehliadky.

Ilustračný obrázok k článku Protidrogová razia policajtov: V Brezne sa zatýkalo a hľadali drogy!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vyšetrovateľ v Brezne obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekuzorov, ich držania a obchodovania s nimi, 29-ročného Petra z Čierneho Balogu, 23-ročnú Veroniku a 33-ročného Jiřího z Brezna.

Z kryštalického prášku mohol vyrobiť až 390 dávok

„Obvinený Peter si neoprávnene zadovážil 4,93 gramu kryštalického prášku v igelitových vreckách, množstvo zodpovedá 97 až 390 obvykle jednorazovým dávkam a 2,5 mililitra kryštalického prášku v zatavenej striekačke, z ktorého by sa dalo vyrobiť 30 až 119 obvykle jednorazových dávok. Drogy neoprávnene prechovával na rôznych miestach v Brezne a v súčasnej dobe najmä v prenajatom ubytovacom priestore na poschodí polyfunkčného domu v Brezne,“ povedala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa polície drogy následne predával ďalším ľuďom. Časť finančných prostriedkov z predaja si nechával pre vlastnú potrebu a časť použil na nákup drog. Peter bol v utorok zadržaný ako podozrivý a následne bol umiestnený do policajnej cely. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. To však nebolo všetko.

V chládku si môžu posedieť aj 10 rokov

Vo štvrtok pri domovej prehliadke v ubytovacom priestore a na povale objektu autoumyvárne v Brezne, policajti zadržali ďalších dvoch podozrivých. „Pri domovej prehliadke zaistili pervitín z ktorého by sa dalo vyrobiť 43 až 173 jednorazových dávok,“ povedala Faltániová.

Podľa polície rovnako ako obvinený Peter drogy predávali ďalším osobám. Časť finančných prostriedkov z predaja si nechávali pre vlastnú potrebu a časť použili na nákup drog.

„Po vykonaní procesných úkonov obvinených (Veroniku a Jiřího) umiestnili do policajnej cely a na Jiřího bude spracovaný návrh na väzbu. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov,“ uviedla Faltániová.

Foto: ilustračné
Fotogaléria: KR PZ BB

Drogy, razia.
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM