Marcel Mojžiš Rôzne

Protestné zhromaždenie učiteľov v Bystrici nebude: Sú za tým vianočné trhy a...

Ďalší masový protest učiteľov pod Urpínom zrejme neuvidíme! Protestné zhromaždenie učiteľov plánované na stredu v Banskej Bystrici sa podľa slov odborárov totiž pravdepodobne neuskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Protestné zhromaždenie učiteľov v Bystrici nebude: Sú za tým vianočné trhy a...
Foto: Zuzana Jakubičková

Povedali to šéfky Krajských rád Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (PŠaV) – Združení základného a stredného školstva Iveta Majerová a Magdaléna Ponická. Zhromaždenie mali organizovať spoločne krajské rady základného a stredného školstva.

Ako vysvetlila Majerová, predsedníčka Rady ZO OZ PŠaV na Slovensku – Združenie stredného školstva v krajoch Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský, v tento deň bude pracovne odcestovaná, preto nemôže organizovať zhromaždenie v Banskej Bystrici. Podľa vlastných slov si totiž nemôže dovoliť nestretnúť sa v tejto situácii s predsedami základných organizácií, nakoľko stretnutie presunuli pre štrajk dvakrát.

Podľa Ponickej, ktorá je krajskou predsedníčkou Rady OZ PŠaV – Združenia základného školstva v Banskobystrickom kraji, 6. decembra prijala krajská rada základného školstva uznesenie, aby sa zhromaždenia uskutočnili po okresoch. Podľa jej slov učitelia v Banskej Štiavnici vyjdú do ulíc v utorok. V tento deň bude aj schôdza ZO vo Zvolene, na ktorej sa dohodnú na forme protestu vo Zvolenskom okrese. K Banskej Bystrici dodala, že dôvodom neuskutočnenia zhromaždenia je aj to, že námestie bude pre vianočné trhy obsadené.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM