Samospráva

Protest po voľbách do VÚC: Ľudia pálili sviečky a vyjadrili odmietavý postoj k výsledku!

Približne stovka ľudí sa dnes zišla pri bystrickom pamätníku SNP. Veľké schodisko je posiate sviečkami. Ľudia tak vyjadrili svoj odmietavý postoj k výsledku župných volieb.

Ilustračný obrázok k článku Protest po voľbách do VÚC: Ľudia pálili sviečky a vyjadrili odmietavý postoj k výsledku!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Keďže voľby prebehli demokraticky, tak aj my chceme demokraticky, pokojným spôsobom, vyjadriť protest proti tomu, že bol zvolený človek, ktorý reprezentuje hodnoty, ktoré nepatria do demokracie, hodnoty, ktoré sú v rozpore so Slovenským národným povstaním, ktoré začalo práve tu, v Banskej Bystrici,“ povedal jeden z iniciátorov akcie Rado Sloboda.

Dali sme bohužiaľ človeku, ktorý presadzuje fašistické myšlienky, moc a peniaze. Z človeka, ktorý doposiaľ len štekal, sme urobili niekoho, kto môže v budúcnosti aj pohrýzť a to si na Slovensku dnes málokto uvedomuje,“ uviedla jedna z účastníčok protestu Ingrid Kosová.

Tiché zhromaždenie pod pamätníkom bolo prvou z akcií, ktorými chcú aktivisti upozorniť na dôsledky prekvapujúceho volebného výsledku v kraji. Podľa Slobodu zapáliť sviečku k pamätníku môže prísť každý večer ktokoľvek, kto s výsledkami volieb nie je spokojný. „Chceme takto upozorniť na to, že bol zvolený človek, ktorý rozdeľuje ľudí na základe farby pleti a rozličných iných rozdielov,“ pripomenul.

Foto/ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM