Michal Majer Rôzne

Program parkúru koní opäť narušilo počasie

V nedeľu 5. septembra sa pod názvom Hiposláva koní Banská Bystrica 2010 uskutoční viackrát zrušená parkúrová súťaž, ktorá do nášho mesta pritiahne množstvo krásnych koní a výborných jazdcov. Aj v tomto termíne však bude oklieštená o jeden súťažný deň

Priaznivci zvierat a najmä koní môžu túto nedeľu zavítať na Plážové kúpalisko na Štiavničkách, kde sa bude konať v Bystrici ojedinelá akcia. Parkúr koní zavíta v tejto podobe do nášho mesta vôbec po prvýkrát. Pôvodne sa mal uskutočniť už na začiatku mája aj júna, ale z dôvodu dažďov bola parkúrová plocha silno podmočená a neumožnila odštartovať preteky.

K zmene došlo aj v septembrovom náhradnom termíne. Pôvodne sa mala súťaž uskutočniť počas oboch víkendových dní. Kvôli nepriaznivému vývoju počasia v Banskej Bystrici sa však usporiadatelia rozhodli, vzhľadom na bezpečie koní a jazdcov, zrušiť sobotňajšie preteky. Konať sa tak budú len nedeľné súťaže. Tie sa začnú 5. septembra o 10.00 hod jednotlivými súťažami. Po ich skončení bude približne od 18.00 nasledovať spoločenský Country večer s tradičnou hudbou a občerstvením, ktorý potrvá do desiatej večer.

gr Foto: czech-ski.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM