Monika Obrtalová Futbal

Profesori a študenti dodržali tradíciu

Na ihrisku s umelou trávou pod Univerzitou Mateja Bela sa v pondelok odohral futbalový zápas medzi profesormi Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského a tohtoročnými maturantmi.

Zápas má veľmi dlhú tradíciu. Organizuje sa už od roku 1976, kedy s nápadom prišiel už bývalý profesor Žubor. Vtedy sa hrávalo na veľkom ihrisku jedenásti proti jedenástim. „Časom sme si museli na pomoc zavolať aj bývalých študentov, či dokonca rodičov našich študentov,“ opisoval históriu akcie jej koordinátor profesor Šatánek. Dnes sa však kvôli menšiemu počtu hráčov hralo len na malom ihrisku.

Zápas sa niesol v priateľskom duchu sprevádzaný povzbudzovaním ostatných študentov. „Je to celkom dobrá akcia, pretože aj profesori sú len ľudia a za tie 4 roky sme sa predsa len lepšie spoznali,“ odôvodnil svoju účasť jeden z maturujúcich futbalistov. Jedna z povzbudzujúcich študentiek so smiechom dodala: „Je to príležitosť aby sme im dokázali, že aj my sme v niečom lepší!“ Slovami chvály nešetrili ani rodičia, ktorí sa na akcii zúčastnili. „Je to veľmi pekná rozlúčka s ľuďmi, ktorí učili moje dieťa 4 roky,“ uviedol jeden z nich.

Od rána sa pripravoval guláš, na ktorom si neskôr pochutnali vyčerpaní hráči a tak isto aj učiteľský zbor. „Myslím, že táto akcia ma jedinú chybičku a to, že je tu viac študentov z iných ročníkov ako samotných maturantov,“ uviedla jedna z profesoriek.

Táto akcia bola poslednou neformálnou udalosťou pre štvrtákov tejto školy. Už o dva týždne odchádzajú na akademický týždeň a budú sa pripravovať na ústne maturitné skúšky. Nie je však vylúčené, že o niekoľko rokov sa tejto akcie opäť zúčastnia ako bývalí študenti či dokonca ako rodičia.

Autor: Dominika Mojžišová, Lucia Nemcová

bb_futbal_GJGT
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM