Monika Obrtalová Krimi

Proces v kauze Drukos bude pokračovať až v júni

Hlavné pojednávanie s Františkom M. v kauze nebankového subjektu Drukos bude pokračovať pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku o takmer dva mesiace. Rozhodol o tom súd, ktorý pojednávanie odročil na 24. júna.

V kauze sa pojednávalo celý minulý týždeň, keď za päť dní senát vypočul 14 svedkov a troch ekonomických znalcov. Podľa obžaloby je bývalý šéf Drukosu František M. zodpovedný za to, že vyše 23 tisíc ľudí prišlo o viac ako 122 miliónov eur.

V roku 1999 mal uzatvárať zmluvy o pôžičke, na základe ktorých sa mali požičané peniaze vrátiť spolu so zhodnotením. Pritom mal sľubovať ich neprimerane vysoké zhodnotenie vo výške 20 až 31 percent. Obvinený podľa prokuratúry vedel, že záväzky nie sú splniteľné. Ďalšie peniaze mal František M. získavať prostredníctvom BVD družstva v rokoch 2000 až 2002. Podľa prokuratúry boli spoločnosti obvineného v rokoch 1998 až 2001 stratové a ich finančné prostriedky nestačili ani na ich fungovanie.

Františkovi M. hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov, do úvahy pripadajú aj iné tresty. Stíhaný je zatiaľ na slobode.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM