Michal Majer Krimi

Proces so sudkyňou pokračuje výsluchom svedkov

Výsluchom svedkov pokračuje dnes na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku hlavné pojednávanie s banskobystrickou sudkyňou Miriam S. Okrem nej čelí obžalobe v korupčnej kauze aj Viktor G.

Súd predvolal nadnes spolu deväť svedkov a jedného znalca z odboru stavebníctva. Hlavné pojednávanie v tomto prípade by malo pokračovať aj v utorok 11. januára. V kauze sa pojednávalo koncom októbra minulého roka, keď súd vypočul jedného svedka a znalca, ďalší predvolaný svedok sa nedostavil.

Obžalobu na sudkyňu Krajského súdu v Banskej Bystrici podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry 22. septembra 2009. Bývalá ministerka spravodlivosti Viera Petríková jej následne 23. septembra pozastavila výkon funkcie. Miriam S. a spoluobžalovaného podnikateľa Viktora G. stíhajú na slobode pre štyri trestné činy, medzi nimi trestný čin prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Sudkyňa spolu s podnikateľom a bývalým priateľom údajne v roku 2004 žiadali úplatok vo forme zateplenia svojho domu za to, že spomínanej stavebnej firme vybaví zákazky na zateplenie ďalších bytov v Banskej Bystrici.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM