Michal Majer Rôzne

Problémy s dodávkou pitnej vody zatiaľ nie sú

Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť (StVPS), a. s., výraznejšie problémy s dodávkami pitnej vody v dôsledku nízkych teplôt v súčasnej dobe neeviduje. Uviedla to tlačová hovorkyňa StVPS Slavomíra Vogelová.

Na území v pôsobnosti spoločnosti nie sú momentálne problémy so zásobovaním pitnou vodou napriek nízkej, až minimálnej, výdatnosti niektorých vodných zdrojov. V niektorých lokalitách ako Lom nad Rimavicou, Nevidzany, Modrý Kameň či Môlča pokles výdatnosti vodných zdrojov riešili dovozom vody priamo do vodojemov.

V prípade dlhotrvajúcich mínusových teplôt sa podľa slov Vogelovej môžu vyskytnúť problémy hlavne na častiach vodovodov, z ktorých sú zásobované rekreačné chalupy a chaty, ktoré nie sú trvale obývateľné. Tým pádom nie je ani pohyb vody vo vodovodných prípojkách. „Na problémy vzniknuté v dôsledku dlhotrvajúcich nízkych teplôt je naša spoločnosť technicky pripravená,“ uzavrela Vogelová. StVPS pôsobí v Banskobystrickom kraji a tiež v Prievidzi a jej priľahlých obciach.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM