Jakub Forgács Správy

Pripravte si svoje chuťové poháriky: V Bystrici sa bude grilovať vo veľkom a nielen to!

Už o pár dní vypukne pod Urpínom najväčšia kulinárska paráda! Banská Bystrica bude opäť rozvoniavať grilovanými dobrotami od výmyslu sveta, no tešiť sa môžete na omnoho viac...

Ilustračný obrázok k článku Pripravte si svoje chuťové poháriky: V Bystrici sa bude grilovať vo veľkom a nielen to!
Zdroj: TASR

Súťaž o najlepšiu „živánsku“ bude tento rok hlavným lákadlom gastronomického festivalu Grilliada. Jeho štvrtý ročník sa uskutoční v dňoch cez víkend 16. a 17. mája v Banskej Bystrici. „Do tejto súťaže sa nám prihlásilo desať reštaurácií, ktoré budú bojovať o titul Šampión Grilliady,“ povedal na tlačovej konferencii riaditeľ festivalu Roman Neradný. Ešte väčší počet súťažiacich očakávajú organizátori na majstrovstvách Slovenskej republiky vo filetovaní čerstvého lososa.

Hodnotiť dobroty môžu aj návštevníci festivalu

Súťaž o najlepšiu „živánsku“ bude hodnotiť odborná porota, možnosť hodnotiť však dostanú aj návštevníci festivalu, ktorí rozhodnú o Najobľúbenejšej reštaurácii Grilliady. Najlepšie družstvo z majstrovstiev SR vo filetovaní čerstvého lososa získa zájazd pre dve osoby na lososiu farmu do Nórska v hodnote 3 000 eur.

„Ako primátor som hrdý na to, že sa nám podarilo vytvoriť reálny produkt cestovného ruchu, ktorý má už stabilné miesto v kalendári podujatí nielen v našom meste, ale je čoraz viac známy po celom Slovensku,“ povedal primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.

Podujatie spestria Deň rodiny, Beh na Urpín, či priamy prenos z MS v hokeji

Grilliada však nie je len o grilovaní. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý sprievodný program. Prvý deň festivalu odštartuje s kuchárskou šou a Farmárskou revue. Počas dňa sa uskutoční program Sedem chutí piva a návštevníci môžu spoznať aj najlepšie drinky v Ice Campe. V sobotu sa uskutoční nielen súťaž vo filetovaní lososa, ale aj kuchárska šou s V. Artzom a M. Korbeličom. Počas dňa sa tiež budú konať Majstrovstvá Slovenska v príprave miešaných nápojov.

Ďalšími sprievodnými akciami sú United Europe Jazz Festival 2014, Deň rodiny, Beh na Urpín, Noc múzeí a priaznivcom hokeja bude k dispozícii aj veľkoplošná obrazovka na sledovanie zápasov Majstrovstiev sveta v hokeji.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM