Monika Obrtalová Kultúra

Pripravte sa na Noc v galérii

V sobotu 14. mája sa v krajskom meste uskutoční už tradičné podujatie, ktoré Stredoslovenská galéria pripravila v rámci medzinárodného projektu Noc múzeí a galérií. V tento deň galéria otvára svoje priestory a pozýva všetkých na poobedie a večer plný

Hlavný program podujatia je situovaný do budovy Bethlenovho domu, kde bude prehliadka výstavy Vlasty Žákovej NIŤOKRESBA spestrená tvorivými aktivitami. Program začína o 16.00 a končí o 22.00 hodine. Návštevníci si môžu vytvárať veľkoplošné koláže z rôznych materiálov a tlačiť obrazy z textilných kompozícií. Zároveň im vedenie galérie predstaví priestory tvorivých dielní, ktoré sa zmenia na improvizovanú fotokomoru, kde si zaexperimentujú s fotografickým papierom a svoje výtvory si budú môcť zobrať so sebou.

V Praetoriu návštevníkov privítajú od 16.00 do 22.00 hodiny s Čajom u nás DOMA. Prehliadky výstavy HOME EDITION spojené s tvorivými úlohami budú osviežené chuťou a vôňou jasmínového čaju. Aktivity budú zamerané na interpretáciu vystavených diel a na rôzne vnímanie súkromného priestoru a domova. V pokladni galérie bude pripravený aj Tvorivý list pre deti, ktorý im poslúži ako sprievodca výstavou. Vo vile Dominika Skuteckého bude od 14.00 do 18.00 hodiny možné si prezrieť expozíciu Dominika Skuteckého pri dúšku osviežujúceho ľadového čaju, otvoriť galerijné kufríky a nakresliť vlastný obrázok, postaviť veľkoplošné puzzle, zahrať sa s detským tlačeným sprievodcom alebo si pozrieť interaktívne pásmo o osudoch detí Dominika Skuteckého.

Zároveň na návštevníkov čaká prekvapenie. Na poschodí vily bude pripravené provizórne štúdio s na stenu premietanými obrazmi od Dominika Skuteckého. Návštevníci tak môžu vojsť do obrazov a na chvíľu sa stať jednou z namaľovaných postáv. O 17.00 hodiny sú všetci pozvaní na prednášku Mgr. Jozefa Ďuriančíka na tému Dominik Skutecký a miznúci svet medených hámrov. Prednáška sa uskutoční sa v priestoroch stálej expozície, priamo medzi vystavenými dielami Skuteckého kotlárov. V každej budove dokonca čaká na každého návštevníka malý darček. V tento deň je do všetkých priestorov galérie dobrovoľné vstupné.

Zdroj: Stredoslovenská galéria

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM