Monika Obrtalová Rôzne

Pripomienkovanie ÚP predĺžili o ďalších 30 dní

Zástupcovia domácich občianskych iniciatív a petičných výborov žiadali včera poslancov mestského zastupiteľstva, aby zvážili ich návrh o predĺžení lehoty pripomienkovania nového územného plánu. Ďalších tridsať dní naviac požadovali z viacerých vážny

Pripomienkovať návrh územného plánu Banskej Bystrice bolo možné do piatku 2. júla. Po novom môžu svoje pripomienky podávať občania až do 2. augusta. Okrem spomínaného návrhu mali občania výhrady aj k spôsobu informovania Bystričanov o celej záležitosti. Podľa ich slov Mesto Banská Bystrica nevyužilo všetky prostriedky na to, aby sa občania dozvedeli o poslednej príležitosti vyjadriť sa k Návrhu ÚPN BB. Pripomienky mali najmä k tomu, že mesto nevyužilo možnosť informovať občanov o procese a termíne verejného prerokovania prostredníctvom Radničných novín. Poslanci teda odsúhlasili, že o pripomienkovaní návrhu územného plánu informujú domácich už v júlovom čísle Radničných novín.

Občianske iniciatívy zaujali negatívne stanovisko aj v súvislosti so samotným návrhom územného plánu, ktorí si majú domáci možnosť pozrieť v klientskom centre mestského úradu. Podľa ich slov v ňom chýbajú texty a určité časti dokumentácie. Záujemcovia tak nemajú možnosť dozvedieť sa, ako boli pripomienky úradov a občanov ku Konceptu ÚPN BB vyhodnotené a či boli akceptované, pretože informácie chýbajú aj na webovej stránke mesta. Aj to musia dať kompetentní v najbližších dňoch do poriadku.

Pripomienkovanie územného plánuje teda pokračuje ďalej. Svoje návrhy môžu občania podávať písomne na adresu mesta až do začiatku augusta.

moo

K problematike sa vyjadrili Ivana Škodová (Bystričania v akcii), Lucia Skokanová (Zelená Fončorde) a Ľudmila Priehodová (poslankyňa MsZ – BBA)

Pripomienkovanie ÚP predĺžili o ďalších 30 dní
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM