Marcel Páleš Samospráva

Primátor raňajkoval so zástupcami ukrajinských podnikov: V historickej Radnici podpísali spoluprácu

Banskobystrická regionálna komora SOPK v spolupráci s mestom Banská Bystrica sa dnes stretli na Bussines raňajkách so zástupcami ukrajinských podnikov zo Sumskej oblasti. Stretnutie by malo priniesť nové možnosti rozvoja.

Ilustračný obrázok k článku Primátor raňajkoval so zástupcami ukrajinských podnikov: V historickej Radnici podpísali spoluprácu
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Stretnutie sa vďaka podpore mesta Banská Bystrica konalo v priestoroch Radnice, kde primátor mesta, Peter Gogola, prijal zástupcov ukrajinských firiem a zástupcov slovenských firiem. Ukrajina aj formou prehľadných videospracovaní prezentovala svoje regióny, ktoré majú čo ponúknuť.

A čo vlastne bolo zámerom tohto stretnutia? „Sprostredkovať rokovania medzi zástupcami slovenských a ukrajinských spoločností, pritiahnuť investorov do regiónu a ponúknuť im možnosť investícií v priemyselnom parku Šalková,“ prezradila hovorkyňa mesta Martina Kanisová.

Po príhovoroch primátora mesta, Petra Gogolu, riaditeľky BBRK SOPK Maríny Spirovej a zástupcu delegácie ukrajinských podnikateľov, bola napokon podpísaná aj dohoda o vzájomnej spolupráci medzi BBRK SOPK a Sumskou obchodnou a priemyselnou komorou.

Radnica Spolupráca s Ukrajinou
15
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM