Samospráva

Primátorom Bystrice chce byť aj správca cintorínov: Aha, čo sľubuje ľuďom...

Jedným z kandidátov na post banskobystrického primátora v nastávajúcich komunálnych voľbách bude aj nezávislý mestský poslanec a vedúci sekcie krematória a cintorínskych služieb mestskej príspevkovej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby Pavol Bielik. A toto sľubuje Bystričanom.

Ilustračný obrázok k článku Primátorom Bystrice chce byť aj správca cintorínov: Aha, čo sľubuje ľuďom...
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval na pondelkovej tlačovej besede, kandidovať za primátora sa rozhodol, lebo doterajších 26 rokov jeho pôsobenia ako poslanca mestského zastupiteľstva ho zaväzuje k tomu, aby svoje skúsenosti uplatnil aj v praxi. „U poslanca je predsa menší priestor, primátor má možnosť,“ povedal Bielik.

Čo sľubuje?

V prípade zvolenia chce „vrátiť Bystricu Bystričanom“, čím myslí zvýšiť možnosť občanov rozhodovať o dianí v meste, aby neboli stavaní pred hotovú vec, ako podľa jeho názoru napríklad pri výstavbe v meste. „V Banskej Bystrici prišli developeri, zatriasli mešcami a stavali,“ povedal Bielik.

Uviedol tiež, že chce zastaviť korupciu a privatizáciu mesta. Od roku 2006 totiž podľa neho dochádza pri schvaľovaní materiálov v meste k priehľadnému cielenému presadzovaniu skupinových záujmov. „Občania sú toho svedkom, mnohí by mohli rozprávať. Mám tie informácie nakoniec aj ako poslanec v zastupiteľstve, vždy väčšina ale prehlasuje,“ povedal Bielik.

Ako poslanec bol zvolený šesťkrát

Predvolebnú kampaň si chce hradiť z osobných prostriedkov a prostredníctvom transparentného účtu. Zdôraznil, že s nikým nebude obchodovať predvolebnú podporu a pripomenul, že za mestského poslanca ho občania zvolili šesťkrát v rade. Najprv ako kandidáta Verejnosti proti násiliu, potom ako kandidáta Demokratickej strany a od roku 2002 ako nezávislého kandidáta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM