Jakub Forgács Rôzne

Primátor Bystrice poodhalil zákulisie jeho domácnosti: Počas Vianoc stojí za sporákom

Vianočné sviatky klopú na dvere a v domácnostiach to začína rozvoniavať medovníčkami a podobnými lakocinkami šikovných gazdiniek. Nás zaujímalo, ako strávi tieto sviatky nový primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Bystrice poodhalil zákulisie jeho domácnosti: Počas Vianoc stojí za sporákom
Zdroj: TASR

Jánovi Noskovi veru duch Vianoc nie je cudzí. „Je to pre mňa, asi ako pre každého, obdobie pokoja, relaxu a rodinnej pohody. Tie tradície sú podľa mňa v každom človeku zakódované,“ povedal pre Bystrica 24 čerstvý primátor, pre ktorého sú Vianoce aj akýmsi vyvrcholením roka.

„Sviatky trávim doma s rodinou, v širokom kruhu, tu v Banskej Bystrici,“ pokračoval. Nezaprel však v sebe ani športovca. „Ak je sneh, tak sa snažím pomedzi sviatky lyžovať, alebo si odbehnem na túru na snežniciach,“ prezradil svoju netradičnú vianočnú záľubu.

Ako sme sa ďalej dozvedeli, cudzia mu nie je ani varecha a státie pri sporáku. „Odkedy sme s manželkou svoji, tak každý rok varím kapustnicu iba ja. Máme tradičnú večeru, kde nechýba med, oblátky, orechy, jabĺčko, opekance a ryba,“ dodal Nosko.

Ján Nosko sa ujal funkcie primátora Banskej Bystrice iba pred pár dňami. Slávnostný sľub zložil v piatok 12. decembra, rovnako ako aj 31 novozvolených mestských poslancov. Odvtedy už stihol predstaviť nového prednostu Mestského úradu, ale aj predávať v stánku na vianočných trhoch na Námestí SNP.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM