Martin Károly Rôzne

Príďte sa pozrieť na 50. ročník Veľkonočného vajca!

Veľkonočná nedeľa sa na svahoch Skalky neďaleko Kremnice ponesie v znamení smiechu, karnevalových masiek a dobrej nálady. Chystá sa tu totiž v poradí už 50. ročník karnevalu na snehu pod názvom Veľkonočné vajce. Ide o tradičný veľkonočný karneval, kt

Začiatky podujatia siahajú až do roku 1962, keď sa na Skalke v katastri Veľký Kiar konali neoficiálne lyžiarske preteky. Jeho víťazom sa stal dnes už 67-ročný Ľudovít Fusko, ktorý sa dovedna zúčastnil viac ako 40-tich ročníkov Veľkonočného vajca. So svojou vôbec prvou maskou klauna, vďaka ktorej zvíťazil počas 6. ročníka, sa plánuje zúčastniť aj na tohtoročnom karnevale.

„Zo začiatku to bol neoficiálny obrovský slalom a tajomník lyžiarskeho oddielu Michal Žiarny rozdeľoval ceny. Jeden koláč bol tretia cena, druhý koláč druhá cena a tretí koláč prvá cena. Potom neskôr dva roky boli oficiálny slalom a až vo štvrtom ročníku bol slalom v maskách,“ uviedol Fusko. Obľúbené podujatie organizačne podporuje mesto Kremnica. Aj tento rok je na nedeľu 24. apríla od 10.00 hodiny pripravený pestrý program, ktorého súčasťou bude napríklad tombola či „megatorta, z ktorej sa ujde každému“.

Zdroj: TASR

Príďte sa pozrieť na 50. ročník Veľkonočného vajca!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM