Barbara Dallosová Správy

Pridáva sa k odídencom: SDKÚ opúšťa banskobystrický krajský šéf!

Rady SDKÚ sa opäť riedia. Medzi ďalšími čo zatrúbili na odchod zo strany je aj banskobystrický krajský šéf Stanislav Horník či Zvolenčan Jozef Mikuš.

Ilustračný obrázok k článku Pridáva sa k odídencom: SDKÚ opúšťa banskobystrický krajský šéf!
Zdroj: Dnes24.sk

Stranu SDKÚ-DS odpúšťajú ďalší členovia, banskobystrický krajský šéf Stanislav Horník, Jozef Mikuš a aj exminister školstva Eugen Jurzyca. Pridávajú sa tak k Viliamovi Novotnému a ostatným odídencom.

Prečo odchádzajú?

,,Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách pre konsolidáciu strany a na vytvorenie novej programovej ponuky. Naše úsilie sa míňa účinkom, a preto dnešným dňom opúšťame rady jej členov,„ píšu vo svojom vyhlásení. Veria, že týmto krokom prispejú ku konsolidovaniu politického spektra napravo od stredu. ,,Aby si voliči v najbližších parlamentných voľbách mohli vybrať alternatívu k súčasnej vláde jednej strany,“ píšu v stanovisku. Tvrdia, že budúcnosť Slovenska im nie je ľahostajná.

Odídenci: Nechceme škodiť

Pripomenuli, že SDKÚ-DS v minulosti splnila veľkú časť svojich demokratizačných, zahranično-politických aj ekonomických sľubov verejnosti. ,,Prejavilo sa to pozitívne na osudoch Slovenska a v minulosti aj na preferenciách strany," uvádzajú odídenci.

Strana by mala priniesť podľa nich novú, aktuálnu ponuku riešení pre ľudí, a teda celú krajinu. Tá však podľa nich neprichádza, ľudí v strane podľa nich zamestnáva vnútorné napätie. Odídenci tvrdia, že nechcú strane škodiť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM