Webnoviny - Rôzne

Prepadnutú cestu pri Čertovici otvoria frézami

Na miesto prepadnutej cesty medzi Liptovským Hrádkom a horským priechodom Čertovica smerujú v tejto chvíli frézy, pomocou ktorých cestári otvoria vozovku nad starou banskou štôlňou.

(WEBNOVINY) – Ako pre agentúru SITA ďalej uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest Iveta Fedorová, na miesto ide aj geológ, ktorý skôr ako začnú cestári problém odstraňovať celú situáciu posúdi z odborného hľadiska. „V Žiline momentálne prebieha rokovanie k vzniknutej situácii za účasti pracovníkov správy ciest, krajského úradu a polície. Tam sa rozhodne o ďalšom postupe aj o prípadnom vytvorení krízového štábu,“ povedala Fedorová.

Nízkotatranský horský priechod Čertovica bude tak aj naďalej pre dopravu úplne uzavretý až do odvolania. Netypickú poruchu na vozovke objavili cestári minulý piatok. Otvorenú banskú štôlňu sa im podarilo zasypať v nedeľu predpoludním, keď dieru postupne naplnili 754 tonami lomového kameňa. Pôvodne sa vozovka prepadla len v približne štvrtine jej šírky, v pondelok večer sa však zosypala aj ďalšia časť cesty.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM