Jakub Forgács Rôzne

Prekonal vážnu operáciu nádoru, teraz chce pomôcť... Vstupná hala Rooseveltky ožije farbami

V Rooseveltovej nemocnici sa chystá nevšedná akcia, ktorej cieľom bude pomoc chorým. Banskobystrický maliar sa rozhodol, že prinesie pacientom viac prírody.

Ilustračný obrázok k článku Prekonal vážnu operáciu nádoru, teraz chce pomôcť... Vstupná hala Rooseveltky ožije farbami
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vstupná hala v lôžkovej časti Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta v Banskej Bystrici bude už čoskoro plná farieb. Konať sa v nej bude predajná výstava obrazov banskobystrického maliara Pavla Huszára pod názvom „Čaro prírody očami maliara Pavla Huszára".

Zahájenie výstavy bude sprevádzané vernisážou, ktorá sa bude konať v piatok 15. apríla od 16:30 do 18:30 vo vstupnej hale. Potrvá do 14. mája.

„Hlavnou myšlienkou je skutočná pomoc pri ťažkej a náročnej liečbe pacientov, na podporu zlepšenia podmienok liečby a hospitalizácie pacientov s onkologickými ochoreniami. Je aj poďakovaním nemocnici samotného autora obrazov Pavla Huszára, ktorý je po vážnej operácii nádoru na onkochirurgickom oddelení,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

„Návštevníci si budú môcť vystavované obrazy aj zakúpiť. Časť prostriedkov z ich predaja bude venovaná II. Onkologickej klinike SZU,“ dodala Maťašeje.

Čítajte tiež:

Bystrická gymnazistka (15) so srdcom na pravom mieste. Dominika sníva aj za malých pacientov z onkológie

Učarovali vám historické mašiny? Stretnutie veteránov vo Vlkanovej aj s atraktívnym programom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM