Monika Obrtalová Rôzne

PREHĽAD: Takto otvoria kúpaliská...

Máj je mesiacom, kedy sa postupne otvárajú brány letných slovenských kúpalísk. V Banskobystrickom samosprávnom kraji ako prvé začalo sezónu kúpalisko v kúpeľoch na Sliači. Pre návštevníkov je sprístupnené už od soboty, 5. mája. Pozrite si, kde a kedy

Podľa prevádzkara Pavla Noskoviča skoré otváranie kúpaliska sa stalo už tradíciou, keď napríklad vlani sa začalo kúpať hneď skraja mesiaca. Na skorý termín sú už pripravení aj klienti, ktorí na prvé kúpanie prichádzajú na Sliač aj z miest a obcí mimo okresu Zvolen. Cena celodenného lístka pre dospelého je pre túto sezónu stanovená na 2,5 eura.

Ďalším kúpaliskom, ktoré otvorí svoje brány už v máji bude Kupko Aquatermal v Dolnej Strehovej. Vynovené kúpalisko s termálnou vodou, ktoré po rekonštrukcii sprístupnili presne pred rokom, otvoria tento rok 18. mája. Cena celodenného lístku pre dospelého bude do 30. júna 7 eur, počas letných prázdnin stúpne cena o jedno euro. Termálne kúpalisko Dudinka v Dudinciach sprístupní bazény v sobotu, 26. mája. Cena lístka pre dospelého je stanovená na 3,30 eura za trojhodinový vstup počas pracovných dní. Počas víkendu vyjde na 5 eur.

[blockquote]Ďalšie známe kúpalisko Katarína v Kremnici sa pre verejnosť otvorí podľa internej webovej stránky koncom mája. V sobotu, 26. mája sa otvorí aj plážové kúpalisko v Banskej Bystrici a svoje vonkajšie bazény otvorí aj akvapark Vyhne v okrese Žiar nad Hronom. [/blockquote] Kúpaliská s najchladnejšou vodou, ako sú napríklad v Detve či vo Zvolene, otvoria až od júla, v čase školských prázdnin. Zvolenské kúpalisko Neresnica by malo byť podľa informácií z mestského úradu pred celkovým uzatvorením otvorené tento rok posledný raz. Samospráva sa dohodla s prenajímateľom ešte na jednej sezóne, s tým, že mu vykryje prípadnú stratu z prevádzky.

Vyhľadávané kúpalisko v Kováčovej bude ale tento rok zatvorené. Dôvodom je podľa starostu Slavomíra Brachnu rozsiahla rekonštrukcia. Už o rok by okrem vynovených vonkajších bazénov mal v areáli pribudnúť aj jeden vnútorný bazén v rámci wellnes centra, ktoré má byť sprístupnené celoročne.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM