Ivana Kováčiková Kultúra

PREHĽAD podujatí na nový týždeň. Lákadiel v Bystrici je mnoho, stačí si len vybrať

Už viete ako zrelaxujete počas nasledujúceho týždňa? Inšpirujte sa zaujímavou ponukou podujatí v Banskej Bystrici. Prinášame rovnú desiatku akcií, z ktorých si môžete vybrať!

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD podujatí na nový týždeň. Lákadiel v Bystrici je mnoho, stačí si len vybrať
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

EKOTOPFILM / ENVIROFILM

16. – 20. mája 2016, Cinemax

Pod Urpínom sa k slovu dostane enviro a eko tematika. Návštevníkov čaká počas obľúbeného festivalu 110 súťažných dokumentárnych filmov, čo je doposiaľ festivalový rekord!

TRINITY INTERNATIONAL UNIVERSITY

17. mája 2016 o 17:00, Cikkerova sieň historickej Radnice

V Bystrici zahrá 58-členný orchester a spevokol z kresťanskej Trinity International University, ktorá sídli v blízkosti Chicaga. Ide o skupinu mladých kresťanov, ktorí berú vážne svoju vieru aj svoju hudbu a koncertom u nás zahája svoje turné po Európe.

ACH, JÚLIA!

18. mája 2016 o 19:00, Aula SZU, Bernolákova 8, Banská Bystrica

Príďte si vychutnať komédiu z manželského života plnú zvratov, prevlekov, vtipných situácií, príjemných pesničiek. Ale aj trpko-smutných spomienok na slávnu mladosť milencov v podaní známych hercov.

HOSŤ! TAJOMSTVÁ TRÚDY H.

18. mája 2016 o 19:00, Bábkové divadlo na Rázcestí, Skuteckého 14

Absolventka herectva Akadémie umení v Banskej Bystrici sa predstaví v monodráme. Žena. Očistená od spoločenských deformácií, konštruktov, bez predsudkov či prikrášľovaní. Nahá. Fyzicky? Možno aj…

MONIKINO KINO

18.mája 2016, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Autorský projekt Martinčanky Moniky Midriakovej a hudobníka Petra Mareka. V minimalistických kompozíciách Monikino Kino premieta pocity bežnej dvadsiatničky, ktorá hľadá svoje miesto vo svete a vo vzťahoch.

SIEDMA BYSTRICKÁ HODINKA – PROTITURECKÝ ODBOJ, MESTSKÉ OPEVNENIA A BAŠTY

19. mája o 18:00, Pri lietadle vedľa Pamätníka SNP

Jedinečná Bystrická hodinka bude tentokrát v teréne. Spolu s banskobystrickým sprievodcom a publicistom Jozefom Ďuriančikom sa vyberiete po stopách bystrických hradieb a bášt a dozvieme sa podrobnosti z protitureckého odboja.

HRAJTEŽE MI, HRAJTE

20. mája 2016, Aula Beliana, Tajovského 40

Verejná rozhlasová nahrávka folklórneho koncertu pri príležitosti 90. výročia rozhlasového vysielania na Slovensku. Ak máte radi ľudové tradície, nenechajte si ju ujsť!

MAKE SOME NOISE

20. mája 2016, Ministry of Fun

Zaručená zábava počas piatkovej noci? Navštívte najznámejší tanečný klub pod Urpínom, v ktorom sa počas akcie Make some noise predstavia DJs: AUDIOROCKERS (cz) a DJ DAVE & DJ ANNDY

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ

21. mája 2016, banskobystrické múzeá a galérie

Nadšenci kultúry a umenia, zbystrite pozornosť. Tento týždeň sa opäť dočkáme Noci múzeí a galérií, ktorú si budete môcť vychutnať hneď na viacerých miestach v Banskej Bystrici. A nebudú chýbať ani novinky ako dobový vláčik!

ŽI A ZAŽI

21. a 22. mája 2016, Priestory ŠZŠ Ďumbierska

3. ročník celoslovenského stretnutia rodín detí s autizmom a inými komunitami. Počas víkendu sa môžu návštevníci tešiť na bohatý program, v rámci ktorého nebude chýbať lukostreľba, vystúpenie parkouristov aj tvorivé dielne.

ALENKA V KRAJINE ZÁZRAKOV

22. mája 2016 od 17:00, Zimný štadión

Pravý ruský cirkusový muzikál – dynamické predstavenie pre celú rodinu, atraktívna zmes hudby, divadla, súčasného baletu, cirkusového a akrobatického umenia. V hlavnej úlohe Alenky slovenská herečka Natália Puklušová.

Čítajte tiež:

S novým mesiacom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM