Jakub Forgács Kultúra Kultúra

PREHĽAD desiatich lákadiel nového týždňa: Kde v Bystrici sa dá zrelaxovať?

Už viete, ako budete tráviť čas po škole či práci? Ak nie, v Banskej Bystrici je aj začiatkom mája pripravený kopec rôznorodých akcií. Prinášame prehľad tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD desiatich lákadiel nového týždňa: Kde v Bystrici sa dá zrelaxovať?
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

ŠTART UPS PO BYSTRICKY

10. mája 2016 o 17:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Podujatie je učené pre všetkých, ktorí uvažujú o rozbehnutí vlastného biznisu, ale aj pre tých, ktorí tak už urobili. Na Štart Ups po Bystricky sa môžete zapojiť do diskusie s odborníkmi na podnikanie.

BIELE PEKLO ALEBO MNE SA TO STAŤ NEMÔŽE /Dana Dinková/

10. mája 2016 o 18:30, Štátna opera

Hudobno-dramatické a tanečné divadlo prináša scénické spracovanie problému drogovej závislosti. Ako literárnu predlohu použila autorka Dana Dinková novelu Radka Johna Memento. Mladý muž Martin sedí vo vyšetrovacej cele. Je obvinený z úmyselného ublíženia na zdraví s následkom smrti. Práve tu uvažuje o svojom živote.

LOVE NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

10. mája 2016 o 19:00, BDNR

Sen noci svätojánskej je najznámejšia a najhrávanejšia Shakespearova komédia. Divadelníci sa z tejto hry rozhodli ponechať „len“ milostnú štvoricu: Hermiu a Helenu, Lysandra a Demetria. Sen noci… sa stáva láskou noci – LOV/E/ a zároveň LOVom na opačné pohlavie.

NOC LITERATÚRY 2016

11. mája 2016 o 18:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Obľúbená akcia je späť! 5 diel súčasnej európskej literatúry, 5 zaujímavých miest Banskej Bystrice a 5 jedinečných hereckých interpretácií. Prvé čítanie sa začína o 18:00, posledné o 20:00.

FRIDAY PARTY

13. mája 2016, Ministry of Fun

Zábava počas piatkovej noci? Stačí navštíviť najznámejší tanečný klub pod Urpínom, v ktorom sa počas Friday party predstavia DJ Tamira, Laydee Sue aj DJ Dave.

ABUSUS

14. mája 2016 o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Hudobná skupina s jedným jediným členom vznikla v časoch, keď sa Branislav Jobus vydal na cestu ku slobode (v r. 2016 abstinuje 11 rok). Ťažké texty o sociálnych problémoch samozrejme poprekladané aj piesňami s klasickým Jobusovským humorom sú najjednoduchším spôsobom ako nazrieť do vnútra srdca autora.

BEH NA URPÍN

14. mája 2016 o 11:00, Park pod Pamätníkom SNP

Ak patríte k nadšencom behu, na svoje si príde určite v sobotu. V Banskej Bystrici sa chystá beh na dominantu mesta. Trúfate si zdolať Urpín?

DEŇ RODINY

14. – 15. mája 2016, Park pod Pamätníkom SNP

Hry pre celú vašu rodinu, športové a zábavné aktivity pre všetky generácie, pri ktorých prežijete zábavu a zakúsite spoločnú radosť. Chýbať nebude ani bohatý sprievodný program.

MÁJOVÉ POTULKY MESTOM: KRÍŽOVÁ CESTA, KALVÁRIA, REKATOLIZÁCIA

15. mája 2016 o 14:00, Námestie SNP

Sprievodca Branislav Stančík porozpráva o menej veselom úseku našich dejín. O reformácii a protireformácii, o hľadaní pravej viery aj o púťach.

GULLIVEROVE CESTY /Jonathan Swift/

15. mája 2016 o 16:00, BDNR

Klasické dielo literatúry pre deti a mládež o cestách a necestách cestovateľa Gullivera. Pre deti od 6 rokov. Dobrodružstvá Gullivera v krajine malých ľudí a veľkých obrov.

Čítajte tiež:

S novým mesiacom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM