Webnoviny - Hokej

Pre dymovnicu opäť vyprázdnili martinský sektor

Pravidlo riadiaceho orgánu hokejovej extraligy Pro-Hokej o vyprázdnení sektora, z ktorého letí svetlica či delobuch, uplatnil v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži rozhodca Jozef Kubuš už druhýkrát.

Prvý raz sa k tomuto kroku odhodlal 24. januára tohto roku v zápase Zvolen – Martin, druhýkrát v predĺžení nedeľňajšieho súboja 16. kola extraligy medzi Banskou Bystricou a Martinom. Jeden z hosťujúcich fanúšikov hodil v 63. minúte na ľad dymovnicu. Keďže na slovenských zimných štadiónoch ešte nefunguje kamerový systém, vinník sa nenašiel. Rozhodca Jozef Kubuš teda druhý raz v tomto roku postupoval podľa pravidiel Pro-Hokeja a všetko mala v rukách banskobystrická bezpečnostná služba. Martinskí fanúšikovia sa po výzve, aby opustili sektor, na odchod nechystali. Nasledovalo presviedčanie zo strany pracovníkov bezpečnostnej služby, vytláčanie a provokujúci fanúšikovia dostali aj pár úderov. Napokon sa však Martinčania zo štadióna pobrali preč, nakoľko z ich sektoru vedie priamy vchod i východ na ulicu. Iba hŕstka si vyzliekla dresy a presídlila sa medzi divákov z Banskej Bystrice vo vedľajšom sektore. Súboj sa nehral asi dvadsať minút. „Takúto vec odsudzujeme, nepatrí to na štadióny. Fanklub by si mal urobiť poriadok vo svojich radoch,“ reagoval na hodenie dymovnice zo sektoru hostí asistent trénera Martina Juraj Jakubík a dodal: "Martinskí fanúšikovia sú vynikajúci a sú našim šiestym hráčom, ale aj oni spravili chybu a musia ju napraviť.“ Obaja tréneri nedeľňajšieho duelu sa zhodli, že dvadsaťminútová pauza nepomohla ani jednému tímu. "Podľa mňa by sa takéto niečo na extraligových štadiónoch nemalo stávať. Fandenie je pekná vec, ale musí to byť v norme. Hra sa zbytočne roztiahla a rozkúskovala,“ tvrdil po takmer trojhodinovom dueli tréner Banskej Bystrice Milan Staš.

Kubuš prvýkrát pravidlo uplatnil v januári vo Zvolene, kde boli tiež hlavnými aktérmi fanúšikovia Martina. Kubuš vtedy súboj viedol s Jurajom Koncom. Ani pod Pustým hradom nechceli Martinčania akceptovať verdikt a ich sektor nedokázala vypratať ani tamojšia bezpečnostná služba. Problém vyriešili až zvolenskí fanúšikovia, ktorí prišli za martinskými a pozvali ich povzbudzovať do svojho sektora. Oba tábory sa tak spojili a prerušený zápas v 48. min mohol po polhodinovej prestávke pokračovať. Tréner Martina Dušan Gregor už v januári kritizoval pravidlo o vyprázdnení sektora.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM