Jakub Forgács Kultúra

Pracovný týždeň sa blíži ku koncu, myslite na relax: 12 lákadiel, ako stráviť víkend v Bystrici

Pracovný týždeň sa blíži ku koncu, čo znamená neklamný znak prichádzajúceho víkendu. Ten sa v Banskej Bystrici bude niesť v znamení niekoľkých zaujímavých podujatí. Pozrite si prehľad tých, ktoré by ste si nemali nechať zmeškať.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný týždeň sa blíži ku koncu, myslite na relax: 12 lákadiel, ako stráviť víkend v Bystrici
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

PÁRTY:

  • Sobota Ministry of Fun – SATURDAY MAGNAT PARTY – DJ Mustee, DJ Izzy, DJ Ygor

PREDSTAVENIA:

  • Sobota 16:00 Klub HaD – CRAZY CHICHI SHOW – Deťom sa predstaví opička Crazy Chichi, ktorá prichádza so svojimi kamarátmi na Slovensko z ďalekej Afriky, aby ich tanečnou formou naučila niečo o svete, ľuďoch rôznej farby pleti, vštepila im dôležitosť pohybu a nástrahy sladkostí.
  • Sobota 18:30 Štátna opera – CÁROVIČ /Franz Lehár/ – Veľká klasická opereta, ktorá vznikla podľa literárnej predlohy poľskej autorky Gabriely Zapolskej.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – TRAJA TUČNIACI A POTOPA SVETA /Ulrich Hub/ – Aj keď si často nerozumejú, predsa len stále hľadajú a nachádzajú spôsoby, ako spolu žiť, priateliť sa, pomáhať si a myslieť jeden na jeden druhého. Na doskách BDNR sa uskutočnila vôbec prvá premiéra tohto titulu i dramatika na Slovensku.

VÝSTAVY:

  • Sobota a nedeľa Tihanyiovský kaštieľ – Stredoslovenské múzeum MEDVEDE A MY – ýstava o medveďoch predstavuje fakty zaujímavou a hravou formou. Fotografie dopĺňa prezentácia v powerpointe, vzdelávací film, sadrové odliatky medvedích stôp a mnohé iné zaujímavosti. Sériu pútavých banerov s detailami o živote medveďa dopĺňajú zaujímavosti napríklad aj o tom, čím sa medvede živia, prečo v zime spia a akým hrozbám musia čeliť. Výstava zároveň ponúka návod ako účinne ochrániť včelíny či úrodu, ale aj to, ako sa vyhnúť najnebezpečnejším situáciám a čo robiť pri strete s medveďom.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – MIROSLAV BROOŠ – BYŤ V OBRAZE – Umelec a pedagóg Miroslav Brooš (1952) dlhodobo pôsobí v prostredí Banskej Bystrice. Jeho umelecký program charakterizuje komplexný prístup k práci s výtvarným objektom, využívanie základných materiálov (textil, papier, zem, drevo…) a skúmanie ich procesuálnosti.
  • Sobota a nedeľa Štátna vedecká knižnica – NEZNÁMA INDONÉZIA – Autori Ľudovít Kupkovič, Jozef Frtús pozývajú na výstavu cestovateľských fotografií.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – VEĽKÁ VOJNA V NAŠICH ŽIVOTOCH – Výstava k stému výročiu 1. svetovej vojny.

PRE DETI:

  • Sobota a nedeľa 14:30 Cinemax – VČIELKA MAJA – Práca, usilovnosť a med – život včiel je v podstate dosť jednotvárny a predom určený… ale nie pre malú včielku Maju, ktorá už od samotného narodenia narúša zabehané pravidlá úľa svojou radosťou zo života a mimoriadne dobrodružnou povahou.
  • Sobota 13:30 a 20:00, nedeľa 17:50, 20:00 Cinemax – TUČNIAKY Z MADAGASKARU – Superšpióni sa nerodia… oni sa liahnu. Objavte tajomstvo najlepších a najvtipnejších supertajných agentov sveta: Kapitána, Kowalského, Rica a Pešiaka.

INÉ AKCIE:

  • Sobota 11:00 bývalé kino Hviezda – ZÓNA BEZ PEŇAZÍ – Je vám ľúto zbaviť sa vecí, ktoré sú stále v dobrom stave, no vy sami ich už nepotrebujete? Môžete nimi potešiť niekoho druhého a zároveň si sami spraviť radosť inými vecami. A to všetko bez peňazí.
  • Sobota a nedeľa Štátna vedecká knižnica – POZVANIE DO DIVADLA – Prezentácia ochotníckej divadelnej činnosti zo zbierok LHM.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM