Monika Obrtalová Rôzne

Práce na obchvate finišujú: Hotový bude koncom júla

Výstavba severného obchvatu Banskej Bystrice sa blíži ku koncu. Vodičov čakajú štyri mimoúrovňové križovatky. V týchto dňoch prebiehajú posledné práce na mostoch, ale aj vegetačné úpravy.

„V mesiaci máj prebiehali v rámci výstavby rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica – severný obchvat dokončujúce práce na väčšine stavebných objektov,“ povedala Lenka Kubejová z útvaru komunikácie Granvia Construction, ktorá je hlavným zhotoviteľom stavebných prác.

[blockquote]U­končenie výstavby severného obchvatu je naplánované na koniec júla. Charakteristické pre cestné objekty boli terénne úpravy zárezových a násypových svahov, krajníc, odvodňovacích rigolov. Úpravou prešli tlmiče nárazov a zvodidlá, realizovalo sa trvalé zvislé aj vodorovné dopravné značenie. Pokračovali tiež práce na úpravách terénu pod mostnými objektmi.[/bloc­kquote] K 31. máju bolo dokončených 148 stavebných objektov a rozpracované objekty boli v rovnakom počte. V júni sa predpokladá podľa Kubejovej pokračovanie dokončovacích prác na mostných a cestných objektoch. Pokračovať budú aj vegetačné úpravy.

Stavba má mať celkovo štyri mimoúrovňové križovatky. Z každej z nich je možné napojiť sa na miestne komunikácie alebo na R1 v smere buď na Brezno, na Bratislavu alebo na Ružomberok. Hlavnou dopravnou tepnou obchvatu bude trojúrovňová križovatka Kostiviarska. Prvou úrovňou pôjdu autá v smere z Bratislavy na Ružomberok a naopak, druhou z Bratislavy na Brezno. Posledná úroveň ich zavedie od Brezna na Ružomberok.

[size=14][color=#ff0000]­Pozrite si ako obchvat Banskej Bystrice bude vyzerať po dokončení. Jeho videoanimáciu nájdete [link=http://www­.bystrica24.sk/clan­ky?extend.99516_Poz­rite-si-najnovsie-video-dokonceneho-obchvatu!]TU![/lin­k][/color][/si­ze]

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM