Jakub Forgács Krimi

Pozrite si novú mapu kriminality na Slovensku. Ako dopadol Bystrický okres?

Je náš okres bezpečný? Veľa napovie mapa kriminality, ktorú zverejnila polícia. Takto vyzerá!

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si novú mapu kriminality na Slovensku. Ako dopadol Bystrický okres?
5
Galéria
Zdroj: TASR

Bezpečnostná situácia na Slovensku v roku 2017 sa opäť zlepšila. Spáchaných bolo celkovo 66 215 trestných činov, pri ktorých došlo ku zvýšeniu ich objasnenosti na 58,67 percenta. Na tlačovej konferencii o tom v pondelok informovali minister vnútra SR Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru Tibor Gašpar s tým, že ide o najlepšie čísla v histórii samostatnej SR.

My sme sa pozreli, ako na mape celkovej kriminality za rok 2017 dopadol Banskobystrický policajný okres (do ktorého patrí iba okres Banská Bystrica). Počet zistených trestných činov sa pohybuje v intervale 1242 až 1364. Miera objasnenosti v našom policajnom okrese predstavuje 52,99 %.

Pre porovnanie, Zvolenský policajný okres (do ktorého patria okresy Zvolen, Detva a Krupina) eviduje 1365 – 1630 trestných činov s mierou objasnenosti 58,74 % a Brezniansky policajný okres (do ktorého patrí iba okres Brezno) 617 – 707 trestných činov s mierou objasnenosti 74,95 %.

Okrem mapy celkovej kriminality zverejnila polícia aj ďalšie mapy za rok 2017 Zostavené sú podľa druhov jednotlivých trestných činov. Ako na tom je náš policajný okres, čo sa týka počtu ekonomických, majetkových, mravnostných či násilných trestných činov – si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Foto: ilustračné

Mapy kriminality 2017
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM