Stanislav Černák Rôzne

Pozrite si ju na FOTKÁCH: Misskou sa môže stať ďalšia atraktívna bystrická gymnazistka

Núdza o pekné a talentované dievčatá v našom regióne veruže nie je. Vo finálovej desiatke bude o titul Miss stredných škôl bojovať aj banskobystrická študentka Júlia Krnáčová (17). Budeme mať pod Urpínom ďalšiu kráľovnu krásy?

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si ju na FOTKÁCH: Misskou sa môže stať ďalšia atraktívna bystrická gymnazistka
Zdroj: Dnes24.sk

V našom regióne jednoducho žijú krásne dievčatá. Svedčí o tom aj finále súťaže Miss stredných škôl. Do finále tejto súťaže sa okrem krásnej Banskobystričanky Laury Richterovej (17) prebojovala aj iná kráska z nášho regiónu. Reč je o banskobystrickej študentke Júlii Krnáčovej (17) z Detvy. A my sme ju vyspovedali.

Predčasom sa ti podarilo uspieť v kastingoch Miss stredných škôl, až si sa dostala do finále, verila si, že môžeš dosiahnuť takýto úspech?

Do tejto súťaže som sa prihlásila s myšlienkou „za pokus nič nedám“, dúfala som, že uspejem, hoci som nevedela , aká bude konkurencia a či mám šancu byť úspešná. Všetko sa to odohralo veľmi rýchlo a zrazu som sa ocitla vo finálovej desiatke.

Opíš nám tvoje pocity, po tom, ako si sa dozvedela, že budeš vo finále…

Veľmi mi odľahlo a opadol zo mňa všetok stres a napätie, keďže účasť vo finále mi zaručilo víťazstvo „lajkovacej“ súťaže na Facebooku, v ktorej som o víťazstvo bojovala so všetkými, čo ma podporovali do poslednej minúty. Po zverejnení oficiálnych výsledkov prišla radosť (úsmev).

Prečo si sa rozhodla prihlásiť do tejto súťaže? Máš už nejaké skúsenosti s modelingom?

Hneď ako som sa dozvedela o tejto súťaži a po prezretí fotiek z predchádzajúcich ročníkov som sa rozhodla, že to skúsim. Videla som, že finalistky mali možnosť získať mnoho zážitkov, skúseností , spoznať nových ľudí a to ma presvedčilo. S modelingom skúsenosti nemám, skôr s fotomodelingom- mám za sebou zopár fotení s rôznymi fotografmi a pózovanie pred objektívom ma celkom baví.

Čo hovorí na postup do finále tvoje okolie? Rodina, priatelia, spolužiaci?

Všetci sa z toho tešia, stále sa ma pýtajú, ako súťaž pokračuje, držia mi palce, podporujú ma a veria, že uspejem. Dúfam, že sú na mňa aj trošku hrdí (úsmev).

A čo učitelia na škole? Musíš kvôli súťaži mať prispôsobené vyučovanie? Apropó, na akej strednej škole študuješ?

Študujem na Gymnáziu Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici na slovensko-španielskej bilingválnej sekcii. Po tom, ako sa profesori dozvedeli, že som finalistkou v tejto súťaži, zaujímali sa, ako sa mi darí. Všetci mali pozitívne reakcie a popriali mi veľa šťastia. Vyučovanie nemusím mať prispôsobené, pretože organizátori súťaže všetky naše aktivity plánujú tak, aby sme vymeškávali čo najmenej hodín. A keď v škole chýbam, učitelia v našej škole sú ústretoví a dovolia mi presunúť si písomky, aby som sa na ne stihla pripraviť.

Prezraď nám, ako prebieha taká príprava na toto prestížne finále?

Všetkých 10 finalistiek každý mesiac až do júna absolvuje niekoľkodňové sústredenia, na ktorých sa budeme pripravovať na finále. Trénovať chôdzu, pózovanie, nacvičovať finálové choreografie, budeme mať rôzne zaujímavé prednášky (o stravovaní, líčení…), kurz varenia a absolvujeme fotenia s rôznou tematikou…

Kastingy pozostávali v pózovaní v plavkách, ale aj osobnými rozhovormi. Z čoho si mala najväčšie obavy?

Najprv som mala obavy aj z rozhovoru, aj z pózovania v plavkách. Ale hneď ako som vstúpila, zistila som, že v porote sedia veľmi príjemne a milo vyzerajúci ľudia, takže obavy z rozhovoru zo mňa hneď opadli. Potom som sa už len bála, že pri promenáde pred porotou zakopnem …

A čoho sa najviac obávaš pred finále?

Zo samotného finále obavy nemám, skôr sa naň teším.

A načo konkrétne sa tešíš počas finálového večera najviac?

Počas finálového večera je naplánovaná prezentácia každej finalistky o jej meste či kraji. Na to sa teším, pretože kraj a mesto, v ktorom žijem, mám veľmi rada a myslím, že mám veľa možností, ktoré môžem spomenúť a prezentovať, keďže Detva a celé Podpoľanie má veľa kultúrnych a prírodných zaujímavostí .

Panuje rivalita medzi finalistkami, alebo ste kamarátky a beriete to „športovo“?

Zatiaľ som si nevšimla žiadnu rivalitu, možno postupom času s blížiacim sa finále sa nejaká rivalita objaví, ale verím, že len taká zdravá. Zatiaľ si rozumiem so všetkými dievčatami a všetky mi pripadajú veľmi dobré, prajné a milé, takže žiadnu veľkú rivalitu ani konflikty medzi nami neočakávam.

V roku 2014 sa stala Miss Slovensko Laura Longauerová, ktorá je tiež z Detvy. Inšpiroval ťa možno jej úspech k prihláseniu do tejto súťaže?

Niektorí mi hovoria, že Detva bude mať ďalšiu miss, tak uvidíme (smiech). Áno, trochu ma svojím úspechom aj inšpirovala.

Sleduješ jej kariéru?

Jej kariéru podrobne nesledujem, ale Laura sa mi od začiatku veľmi páčila aj ako osobnosť aj svojím vzhľadom. Je krásna, vyzerá prirodzene a správa sa naozaj ako správna miss, zúčastňuje sa rôznych podujatí a akcií a pôsobí veľmi reprezentatívne, myslím, že titul miss jej patrí zaslúžene. Určite by ma potešilo, keby som uspela rovnako ako ona a tiež mohla robiť dobré meno nášmu mestu.

Čo očakávaš, že sa bude diať po finále? Aké máš plány do budúcnosti, je tvojim snom pokračovať v modelingu?

V prvom rade mi po finálne bude ľúto, že súťaž končí a budú mi chýbať dievčatá a celý organizačný tím. Vo svojom živote žiadne zásadné zmeny ale neočakávam. Mojím snom nie je v budúcnosti profesionálne sa venovať modelingu alebo sa ním živiť. Momentálne je pre mňa prioritou úspešne dokončiť strednú školu. No ak by sa naskytli ponuky, ktoré by mi nejako zásadne nezasahovali do vyučovania, určite by som ich neodmietla, pretože ako som už spomínala, modeling ma baví, ale beriem to len ako hobby.

Prezraď nám, aké máš záľuby, ako rada tráviš voľný čas?

Voľný čas rada trávim s kamarátmi, no vychutnám si aj chvíle s rodinou a mojimi domácimi miláčikmi – troma kocúrmi. Dá sa povedať, že som pohybovo-športový typ, ako malá som sa venovala športovej gymnastike, neskôr folklórnemu tancu, takmer každý deň si nájdem aspoň hodinku na posilňovňu, venujem sa i snowboardingu, v lete korčuľovaniu, joggingu, plávaniu… Baví ma nielen pózovať pred objektívom, ale aj fotenie, keď som v úlohe fotografa (úsmev). K môjmu životnému štýlu patrí aj zdravá strava, pripravovanie zdravých jedál a čítanie odborných článkov o správnych stravovacích návykoch. No a nakoniec, ako správna žena , samozrejme, obľubujem módu a nakupovanie oblečenia, topánok, ale aj kozmetiky a bytových doplnkov.

Foto: archív Júlie Krnáčovej

GALÉRIA: Krásna bystrická gymnazistka zabojuje vo finále Miss stredných škôl
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM