Jakub Forgács Samospráva

Pozrite, kde sa má nachádzať: V meste vyrastie nové komunitné centrum!

Miesto, kde by sa stretávali ľudia a podporovali by sa talenty, na banskobystrickom sídlisku doteraz chýbalo. Poslanci preto rokovali o zriadení nového komunitného centra.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite, kde sa má nachádzať: V meste vyrastie nové komunitné centrum!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Banská Bystrica nemá na sídlisku Fončorda v rámci svojej pôsobnosti zriadené Komunitné centrum s multifunkčným prierezom činností a aktivít. Aj preto na utorkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva rokovali poslanci o podpore nového komunitného centra, ktoré by v rámci komunitného rozvoja malo poskytovať služby, komunitnú prácu a komunitnú rehabilitáciu.

Na tento účel bol vytypovaný objekt Centra voľného času Pohoda, Havranské 9, Banská Bystrica, v ktorom má byť zriadené komunitné centrum. Vlastníkom priestorov je Mesto Banská Bystrica. Z hľadiska rozvoja a stratégie mesta sa jedná o projekt, ktorý napĺňa schválené strategické dokumenty mesta Banská Bystrica – Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta a Komunitný plán mesta.

Mesto Banská Bystrica schválilo v rozpočte na rok 2014 financovanie komunitných centier v celkovom objeme 23 396 eur, z toho na zriadenie Komunitného centra Fončorda bolo potrebné vyčleniť 2 920. Poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva nakoniec schválili zriadenie spomínaného Komunitného centra na sídlisku Fončorda v priestoroch Centra voľného času Pohoda.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM