záruba martin Rôzne

Pozor na zatopené autá

Zánovný ojazdený automobil, bez jediného škrabnutia, s niekoľkými desiatkami kilometrov a za výrazne nízku cenu, kto by z nás odolal?

Pár zákazníkov sa nechalo na takúto ponuku v inzeráte zlákať, ale po veľmi krátkom čase sa objavil problém, a to v podobe nepríjemného zápachu, ktorý nebolo možné z vozidla odstrániť! A problém zatopených áut je tak na slovenskom trhu opäť. Tentoraz ide o prípady predovšetkým značiek Peugeot a Citroen, ktorých sklady s novými automobilmi boli vo Francúzsku pred niekoľkými rokmi zatopené. Hoci potom už vozidlá nespĺňali kritériá pre bezpečnú prevádzku, neboli zlikvidované, naopak, boli nelegálne predané ďalej, väčšinou smerom na východ.

Bohužiaľ overiť, či auto pri povodniach bolo alebo nebolo zasiahnuté , nie je pre bežného laika takmer možné. Potvrdzujú to slová regionálneho manažéra AAA AUTO pre Slovensko, najväčšieho predajcu ojazdených vozidiel, Pavla Filipiho: „Tieto prípady sa v ostatnom čase množia, v posledných týždňoch sme na našich pobočkách evidovali ďalšie z nich. Nejde len o prípadnú výmenu poťahov a špeciálneho ošetrenia interiéru. Ak bolo auto zatopené, ide o horšie skutočnosti, ako napríklad, že začnú plesnivieť bezpečnostné pásy, postupne prestane fungovať autoelektrika a znefunkčnená je aj účinnosť airbagov, čo priamo ohrozuje bezpečnosť vodiča ako takého.“

Čo z toho vyplýva? Že kupovať automobil na vlastnú päsť sa nevypláca a je nutné zvážiť všetky riziká. Spočiatku atraktívna predajná cena alebo podivne ľahký a rýchly prevod auta nemusí byť zárukou serióznosti a toho, že je všetko v poriadku. V každom prípade je lepšie sa obrátiť na profesionálneho obchodníka s dlhou praxou a históriou na trhu, rovnako je dobré brať na vedomie všetky ponúkané záruky. V najväčšej domácej sieti autocentier AAA AUTO nájdete nielen najväčšiu ponuku takmer 2 000 automobilov, ale predovšetkým bezkonkurenčné garancie a najširšie portfólio ponúkaných finančných služieb.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM