Monika Obrtalová Rôzne

Pozor na vreckových zlodejov!

Polícia upozorňuje občanov na zvýšený počet vreckových zlodejov, ktorí v predvianočnom období využívajú najmä preplnené hypermarkety, tržnice či dopravné prostriedky. Striehnu na bundy, saká a tašky bez dozoru, aby sa mohli obohatiť. Občania by si pr

„Vo štvrtok 18. novembra podvečer prišiel o svoje peniaze 31-ročný Zvolenčan, ktorý sedel v pizzérii na Hornej ulici v Banskej Bystrici. Zlodej mu ukradol peniaze z peňaženky, ktorú mal vo vnútornom zazipsovanom vrecku kabáta, prehodeného cez vedľajšiu stoličku. Spôsobil mu škodu za 380 eur,“ informovala o včerajšom incidente krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Podobne dopadli aj dve ženy z Brezna, ktoré sa vybrali nakupovať na Ondrejský jarmok. „52-ročnej žene zlodej ukradol peňaženku z igelitovej tašky, ktorú mala prevesenú na predlaktí. Spôsobil jej škodu za 75 eur. Druhej žene zlodej ukradol peňaženku z kabelky, ktorú mala prevesenú cez ruku a spôsobil jej škodu za 310 eur,“ informovala Faltániová.

Vreckári včera úradovali aj na tržnici vo Zvolene. „Na zvolenskú políciu sa obrátila 52-ročná žena, ktorá oznámila, že ju v čase okolo obeda okradli na tržnici so zeleninou a ovocím na Trhovej ulici. Zlodej využil jej nepozornosť počas vyberania tovaru a z uzatvorenej kabelky, ktorú mala zavesenú na pleci, jej ukradol peňaženku s peniazmi a osobnými dokladmi. Spôsobil jej škodu za viac ako 67 eur,“ povedala hovorkyňa. Aby občania predišli stretnutiu s dlhoprstými mali by si peniaze rozdeliť na viacero bezpečných miest, nenosiť osobné doklady spoločne s peniazmi na jednom mieste, zvoliť si vhodnú tašku či kabelku, ktorá má niekoľko spôsobov uzatvárania a nenechávať si veci v nákupných košíkoch bez dozoru.

Ak sa predsa len stanete obeťou vreckárov, treba bezodkladne krádež peňazí alebo dokladov ohlásiť na polícii. Ak sa naopak stanete svedkom úradovania zlodejov v obchode či dopravnom prostriedku, treba na to upozorniť predavača alebo vodiča.

moo, KRPZ Banská Bystrica Foto: cas.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM