Monika Obrtalová Krimi

Pozor na podomových podvodníkov!

Polícia upozorňuje občanov na podomových podvodníkov. Eviduje totiž prípady, kedy páchatelia prichádzajú do domov a bytov a predstavujú sa ako pracovníci rôznych inštitúcií, elektrární, plynární, poisťovní alebo zástupcovia rôznych spoločností. Za ob

„Tých navštívia pod zámienkou výplaty určitej sumy za výhru alebo preplatku alebo im výhodne ponúknu nejaký tovar, čím zneužívajú ich dôveryhodnosť,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková. Hovorkyňa pokračovala, že využívajú nepozornosť domácich a okrádajú ich o cenné predmety a finančné prostriedky. „Ak sa už stanete obeťou takejto trestnej činnosti, je dôležité zapamätať si výzor páchateľa, jeho spoločníkov alebo si prípadne zapísať evidenčné číslo motorového vozidla, na ktorom sa pohybovali, a toto uviesť pri podávaní oznámení o trestnom čine na polícii,“ uviedla Vašková.

Banskobystrický vyšetrovateľ začal v utorok 7. decembra trestné stíhanie pre podobný čin, ktorého sa dopustili dve doposiaľ neznáme páchateľky. V polovici novembra prišli pod zámienkou prezentovania akcie do jedného bytu v obytnom dome v Banskej Bystrici. Ženy mali úmysel vylákať a prisvojiť si finančnú hotovosť vo výške 400 eur ako výdavok z 500-eurovej bankovky. „Starší manželia, ktorých sa pokúsili zatiaľ neznáme páchateľky okradnúť, boli obozretní a nezdalo sa im správanie týchto žien,“ pokračovala hovorkyňa s tým, že podobných prípadov sa môže najmä v predvianočnom období vyskytnúť viac ako inokedy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM