Monika Obrtalová Rôzne

Pozor na husté sneženie!

Polícia upozorňuje vodičov, aby nepodceňovali dnešné počasie. V Banskobystrickom kraji do 9.00 hodiny zaevidovali už 16 dopravných nehôd a škodových udalostí. Prvoradé je v takomto počasí prispôsobiť rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe

„Treba si uvedomiť, že na zasneženom povrchu vozovky sa predlžuje aj brzdná dráha. To znamená, že vozidlo prejde dlhšiu vzdialenosť, kým úplne zastaví. Aby sa jazda na zasneženom povrchu vozovky neskončila tragicky, pripomíname vodičom aby nepodceňovali svoje schopnosti. Aby sa na cestách v dostatočnej miere pripravili aj na nepredvídateľné situácie a aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Situácia bola na cestách kritická aj v doobedňajších hodinách. „Do 13.00 hodiny sme v Banskobystrickom kraji zaevidovali 32 dopravných nehôd a škodových udalostí. Prevažne ide o škodové udalosti, ktoré súvisia s nepriaznivým počasím a so stavom vozoviek. Pri dopravných nehodách sa ľahko zranili 3 osoby. Najviac nehôd a škodových udalostí sme riešili v policajných okresoch Rimavská Sobota – 9, Zvolen – 8 a Žiar nad Hronom – 7,“ povedala Faltániová. Situácia na cestách je stále kritická, pribúdajú ďalšie oznámenia o dopravných nehodách. Polícia opäť upozorňuje vodičov, aby v tomto počasí prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a dodržiavali dostatočné vzdialenosti medzi vozidlami. Takisto upozorňuje aj chodcov, aby nevstupovali na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nie je možné cez vozovku prejsť bezpečne.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM