Rastislav Búgel Hokej

Požiadavka súpera baranov ohľadne rozhodcov pristála na stole Pro-Hokeja: Aká je Lintnerova odpoveď?

Nitriansky hokejový klub HK Nitra požiadal o delegovanie zahraničných rozhodcov na zvyšné zápasy finálovej série s Banskou Bystricou. Odpoveď Richarda Lintnera na seba nenechala dlho čakať. Požiadavku síce eviduje, ale...

Ilustračný obrázok k článku Požiadavka súpera baranov ohľadne rozhodcov pristála na stole Pro-Hokeja: Aká je Lintnerova odpoveď?
Zdroj: TASR

Riadiaci orgán hokejovej Tipsport Ligy, spoločnosť Pro-Hokej zareagovala na žiadosť HK Nitra, ktorá požiadala o delegáciu medzinárodných rozhodcov na zostávajúce finálové zápasy. Stav finálovej série medzi Nitrou a Banskou Bystricou je nerozhodný 2:2 na zápasy.

K žiadosti HK Nitra sa na Facebooku vyjadril šéf Pro-Hokeja Richard Lintner: „Riadiaci orgán súťaže Pro-Hokej nemá vážnejšie výhrady k rozhodovaniu doterajších zápasov Slovnaft play off Tipsport Ligy, avšak evidujeme súčasnú situáciu, kedy je k dispozícii menší počet rozhodcov pre finále než bolo pre štvrťfinále či semifinále. Nitriansku požiadavku síce evidujeme, ale nemáme kompetencie na delegovanie činovníkov stretnutí. Ako riadiaci orgán však nemáme nič proti tomu, ak by sa komisia rozhodcov SZĽH rozhodla na zvyšné finálové duely delegovať kvalitných arbitrov zo zahraničia.“ Zostávajúce finálové duely preto s najväčšou pravdepodobnosťou povedú rozhodcovia zo Slovenska.

Čítajte tiež:

Požiadavka nitrianskeho hokejového klubu: Medzinárodní rozhodcovia na finálových zápasoch s baranmi

Boje baranov o titul vo finále play off: Handzuš a Tománek prehovorili pred návratom do Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM